Filip, în conflict cu miniştrii ALDE. „Este inadmisibil”

Primarul din Rovinari, Robert Filip, se declară împotriva redeschiderii depozitului de cărbune de lângă oraş. Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care depozitul să poată funcţiona până la sfârşitul anului. Filip respinge ideea, din cauza prafului şi zgomotului care afectează locuitorii.

Ministerul Energiei a demarat procedurile în vederea emiterii unei hotărâri de guvern prin care depozitul să poată funcţiona în perioada 25 aprilie - 31 decembrie 2018. Proiectul a trecut deja de faza dezbaterii publice. Complexul Energetic Oltenia susţine că are nevoie de acest depozit şi în acest an, pentru că depozitul nou, aflat mai departe de oraş, nu va fi gata decât la anul. „Eu, indiferent ce se întâmplă şi indiferent unde ar ajunge nivelul discuţiilor, nu voi accepta să se redeschidă acest depozit”, este avertismentul lui Filip.

Primarul din Rovinari, membru ALDE, este supărat că miniştrii de la Energie şi Mediu, care îi sunt colegi de partid, nu înţeleg că un întreg oraş este afectat. „Sper că vom găsi o cale de mijloc, pentru că este inadmisibil ca din punct de vedere politic să avem Ministerul Energiei şi Ministerul Mediului şi nimeni să nu înţeleagă că un oraş întreg nu poate să sufere pentru nişte probleme pe care le-au creat alţii. Din punct de vedere tehnic pot să ducă la termo cărbunele, pot să lucreze în schimburi, să îl ducă pe bandă. Este inacceptabil să suferim toţi pentru că unii nu şi-au făcut treaba”, a spus Filip la Radio Infinit.

Înainte de Paşte, managerul CE Oltenia spunea că i-a explicat lui Filip necesitatea redeschiderii depozitului. „Am luat legătura cu domnul primar, i-am explicat nevoia pe care o avem. Noi anul acesta vom avea un grup de la Rovinari în reparaţii, vom merge mai mult cu Turceni şi de asta avem nevoie de acest depozit. Sper că a înţeles”, a spus Sorin Boza.

Robert Filip susţine însă că societatea minieră ar trebui să urgenteze lucrările la noul depozit, nu să tot facă apel la bunăvoinţă.

Vizualizări: 3,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: