Weber: Vom susține orice propunere care vine în sprijinul minerilor și energeticienilor

Parlamentarii de Gorj s-au întâlnit luni cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia. Aceștia din urmă au dorit să știe dacă există susținere pentru proiectul de modificare a legii pensiilor, în baza căruia mii de mineri și energeticieni s-ar pensiona mai devreme.

Parlamentarii PSD au anunțat că vor vota orice variantă a proiectului, dacă este în avantajul minerilor și energeticienilor. „În ceea ce privește amendamentul pentru modificarea Legii Pensiilor, astfel încât toți angajații Complexului Oltenia care îndeplinesc criteriile să fie încadrați în condiții grele de muncă, vă asigur că noi, cei de la PSD, vom susține orice propunere care vine în sprijinul minerilor și energeticienilor. Noi am depus deja un amendament în acest sens, dar dacă ceilalți colegi parlamentari vor să vină cu completări, susținem orice demers, astfel încât forma sa finală să fie benefică pentru toată lumea”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Au fost și discuții legate de aprobarea Planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, dar și de acordarea venitului de completare pentru salariații concediați colectiv. ”Cea mai importantă problemă este aprobarea Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. Sperăm să fie aprobat cât mai curând de Comisia Europeană, pentru ca CEO să poată cumpăra certificatele de carbon, altfel va fi foarte greu pentru companie să facă rost de acști bani într-un timp așa scurt. Știm cu toții ce se întâmplă dacă nu respectăm termenul de achiziționare a certificatelor, adică sfârșitul lunii aprilie“, a transmis Weber.

Un răspuns al Comisiei Europene legat de planul de restructurare a putea veni chiar în cursul acestei zile. (A.A.)

Vizualizări: 2,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: