Weber vrea case plătite de stat pentru polițiști și militari

Deputatul PSD, Mihai Weber, a iniţiat o propunere legislativă prin care dorește ca anumiți români să poată utiliza suma compensatorie ce li se acordă acestora pentru chirie şi pentru achitarea ratei pentru achiziţia unei locuinţe.

Deputatul de Gorj și-a motivat demersul prin faptul că prin acordarea acestor bani personalul poate fi loializat. „Poliţiştii şi militarii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestor instituţii, fie că este vorba despre poliţiştii şi militarii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sau militarii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ai Serviciului de Pază şi Protecţie sunt cadre cu o pregătire profesională specifică şi acceptă desfăşurarea activităţii lor în condiţii speciale, atât sub aspectul riscurilor implicate, programului individualizat, confidenţialităţii, respectării mai multor obligaţii şi incompatibilităţi”, a motivat deputatul.

Iniţiatorul susţine că se impune recompensarea acestui personal, proporţional cu rolul şi locul pe care îl ocupă în societate. Potrivit modificărilor făcute de iniţiator la Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, aceştia vor avea dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie sau pentru rata unui împrumut în cuantum de până la 50% din salariul de bază. În momentul de față, poliţiştii au dreptul la o compensaţie lunară, dar numai pentru chirie, nu şi pentru plata unei rate dintr-un credit pentru locuinţă.

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: