Zăpada de la Rânca, atracție pentru turiști

Ultimele zile ale lunii noiembrie au venit cu zăpadă în mai multe zone montane din România. Nici turiștii nu au lipsit și au profitat din plin de stratul de nea depus. La Rânca, în județul Gorj, a nins ca-n povești, semn bun pentru cabanieri, dar și pentru cei care și-au făcut planuri pentru minivacanța de 1 Decembrie. Drumarii au intervenit și ei cu utilajele din dotare.

Stațiunea Rânca a devenit locul perfect pentru minivacanța de 1 Decembrie, mai ales că s-a depus și primul strat de zăpadă. De la mic la mare, turiștii nu au mai avut răbdare, au scos săniuțele și s-au aventurat pe pârtie. Mulți au venit să-și petreacă minivacanța de 1 Decembrie la aer curat și distracție pe pârtie.

”Am venit cu cea mică la săniuș, este ziua ei și am zis că, decât acasă, mai bine aici la zăpadă. (...) Pentru săniuș am venit, cu fetele la săniuș. (...) Facem un ciolan frumos. Este ceva frumos. De la 10 grade cât erau în Turnu Severin, acum am găsit zăpadă aici. E frumos!”, au spus câțiva turiști.  

Șoferii s-au conformat atunci când au plecat la drum cu toate cele necesare pentru o plimbare la munte. ”Este pregătită mașina cu totul. Timpul este frumos, aer curat, mergem să petrecem un weekend la munte. Cum este drumul? Este bun. Am văzut că bagă și utilajele (...)Pregătiți cu mașinile. 4x4, cauciucuri de iarnă. Echipați cu geci, ciorapi de lână, mergem să ne luăm și căciuli de lână”, au spus șoferii.

Drumarii au intervenit tot timpul cu material antiderapant pe drumul ce duce spre stațiunea Rânca, tocmai ca șoferii să poată ajunge în siguranță. ”Utilajele DRDP Craiova au acționat pe toate drumurile de munte aflate în administrare. Pe DN 67 D și DN 67 C pe zona Rânca Novaci. S-a acționat cu utilaje specifice, cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea condițiilor de participare siguranță la trafic”, spune Cristi Tudor, reprezentant SDN Târgu Jiu.

Bucuroși sunt și cabanierii, după ce o lungă perioadă de timp nu au mai prea văzut turiști care să le calce pragul. ”Așteptăm turiștii să vină. Până acum nu a fost zăpadă și s-au retras aproape jumătate din rezervări. Acum au început să revină rezervările de azi până miercuri. Se anunță între 50 și 70% gradul de ocupare maxim, față de 100% cum a fost în anii precedenți. Îi așteptăm cu cele mai bune preparate tradiționale”, a declarat Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Turiștii care ajung în zonele montane trebuie să știe că au nevoie ca mașina să fie echipată corespunzător cu anvelope de iarnă și să respecte regulile trasate de polițiști.

Vizualizări: 1,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: