Zece mii de lei amendă pentru o brutărie din Gorj

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au efectuat controale și verificări tematice în mai multe unități alimentare de pe raza județului. 

Angajații instituției au găsit nereguli la două unități alimentare, fiind aplicate și sancțiuni în valoare de 20.000 de lei. O amendă de 10.000 de lei a fost aplicată unei brutării. Inspectorii DSV Gorj au descoperit că spațiile de depozitare nu erau întreținute corespunzător.

”În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 20.000 lei, unor unități situate în Bărbătești și Săulești. Prima amendă în valoare de 10.000 de lei a fost aplicată unei brutării pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor, suprafețelor și utilajelor. Suprafețele interioare prezintă zone degradate, acumulări de murdărie și urme de mucegai; utilajele tehnologice prezintă pete de rugină și nu sunt întreținute și igienizate  corespunzător. Sistemul de ventilație este ineficient, chiuveta nu este prevăzută cu facilități igienice de spălare și uscare a mâinilor personalului”, transmite DSV Gorj.

Tot cu o amendă similară s-a ales și un magazin alimentar. ”O sancțiune de 10.000 de lei a fost acordată unui magazin alimentar, întrucât unitatea nu deține document de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor, iar spațiul unității nu corespunde din punct de vedere structural, funcțional și igienico-sanitar”, au mai anunțat reprezentanții DSV.

Controalele au avut loc în localitățile: Aninoasa, Baia de Fier, Bărbătești, Cătunele, Motru, Mușetești, Negomir, Novaci, Padeș, Peștișani, Plopșoru, Rânca, Rovinari, Săulești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Turceni și Țânțăreni.

Vizualizări: 14,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: