Trafic greu prin Defileul Jiului, permis din octombrie

Veste mult așteptată pentru transportatorii care tranzitează Defileul Jiului. Traficul rutier a fost limitat la 30 de tone în ultimii 13 ani, din cauza unui pod. Radu Miruță, deputat de Gorj, susține că podul cel nou va fi finalizat în octombrie 2021.

"De 13 ani, poarta de intrare în județul Gorj dinspre Europa de vest a fost ținută închisă pentru traficul greu din cauza podului peste râul Jiu din zona Lainici. Horațiu Cosma, omul care știe la orice oră din noapte situația tuturor proiectelor de infrastructură rutieră din țară, a fost ieri numit secretar de stat in Minsterul Transporturilor, în echipa ministrului Cătălin Drulă. L-am contactat aseară pentru situația podului de peste Jiu, care face ca transportatorii încărcați să ocolească de la A1 (Deva) până la Tg Jiu 150km și despre care s-au spus tot felul de povești care doar scuzau dezinteresul față de zona judetului Gorj. "Misterul" din cauza caruia de 13 ani acest pod ține Gorjul izolat și comunicarea înțepenită pe acest subiect din toate părțile are astazi un termen concret de finalizare: octombrie 2021", a precizat Radu Miruță.

Se tine coordonat legatura cu firma Freymon care a solicitat amânarea începerii lucrării la pod până în martie 2021, având obligația să finalizeze lucrarea și să dea noul pod în circulatie până în octombrie. "Voi trece lunar prin acel șantier pentru a monitoriza stadiul lucrărilor și a sesiza cea mai mică abatere de la calendar. Din același contract face parte și parcarea de la Lainici, unde constructorul este așteptat să își deruleze obligațiile contractuale", a menționat deputatul USR PLUS.

Vizualizări: 2,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: