Zece producţii celebre pe care trebuie să le vezi de sărbători

Filmele cu povești de Crăciun sunt cele mai urmărite în această perioadă a anului. Mulți dintre români petrec Crăciunul și Anul nou în fața televizorului, Mediafax a făcut topul celor zece filme pe care trebuie să le vezi de sărbători.

Primul este Miracle on 34th Street, 1947 (Miracol pe strada 34). Un bătrân care pretinde că este Moş Crăciun trece drept nebun aproape în faţa tuturor, un tânăr avocat decide să îl apere în instanţă, argumentând că identitatea pretinsă de el este cea adevărată. It's a Wonderful Life, 1946 (O viaţă minunată) este probabil cel mai emoţionant film de Crăciun, producţia din 1946 regizată de Frank Capra beneficiază de personaje autentice, de o poveste magică şi de interpretarea minunată a cunoscutului actor James Stewart. În 1998 a fost votat pe locul 11 în lista Institutului American de Film a celor mai bune 100 de producţii.

Singur acasă, în top

Home Alone, 1990 (Singur acasă) este deja unul dintre cele mai cunoscute filme de sezon.  Seria de patru filme centrate în jurul aventurii unui băiat care reuşeşte în fiecare an să salveze Crăciunul a devenit celebră prin prestaţia lui Macaulay Culkin din primele două producţii.  Die Hard, 1988 (Greu de ucis) este despre salvarea unei clădiri sau a unui avion deturnat de terorişti şi rostogolirea prin flăcări şi cioburi. Nu sună deloc a film de Crăciun, dar filmele de acţiune în care Bruce Willis sunt alese de mulţi în perioada sărbătorilor. A Christmas Carol, 1938 (Colindă de Crăciun) este unul dintre filmele cu cele mai multe ecranizări după cartea lui Charles Dickens, "Colindă de Crăciun", care spune povestea lui Ebenezer Scrooge, un bătrân acru care îşi recapătă spiritul de Sărbători şi învaţă ce e compasiunea după ce este vizitat de spiritele Crăciunului trecut, prezent şi viitor. A Christmas Story, 1983 (Poveste de Crăciun) este un film care merită urmărit de oricine vrea să îşi aducă aminte cât de greu e să fii copil într-o familie mare Love Actually, 2003 (Pur şi simplu dragoste) este o comedie romantică ce reuneşte mai multe vedete britanice. Protagonişti sunt Hugh Grant, Keira Knightley, Liam Neeson, Colin Firth şi Emma Thompson. The Holiday, 2006 (Vacanţa) este un film în care actorii principali sunt Kate Winslet, Jude Law, Cameron Diaz şi Jack Black. Holiday Inn, 1942 (Hanul melodiilor) îi are ca protagoniști pe Bing Crosby şi Fred Astaire. How The Grinch Stole Christmas, 2000 (Cum a furat Grinch Crăciunul) este deja unul dintre filmele pe care probabil l-ai văzut deja, dar mai vrei o dată. Vizionare plăcută!

Vizualizări: 776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: