Zece școli din Gorj, sub monitorizarea ISJ

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a inițiat un proces de monitorizare a școlilor gimnaziale din județ, în urma simulării Evaluării Naționale. Rezultatele simulării au evidențiat note mici în 10 școli, acestea fiind supuse unei verificări intensive din partea inspectorilor școlari. Această verificare a inclus analiza graficului de pregătire suplimentară, a respectării planurilor remediale și discuții cu elevii, părinții și cadrele didactice.

La nivel național, Ministrul Educației a solicitat ca școlile cu medii sub 7 să elaboreze planuri specifice de intervenție, care vor fi supuse monitorizării prin inspecții la clasă. 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au anunțat desfășurarea unor controale riguroase în toate unitățile de învățământ. 

„În urma publicării rezultatelor la simularea Evaluării Naționale 2024, toate unitățile de învățământ din județul nostru sunt în atenția Inspectoratului Școlar Județean Gorj, vizate de acțiuni concrete și imediate fiind următoarele școli: Școala Gimnazială Nr.1 Bengești – Bengești Ciocadia, Școala Gimnazială Cernădia – Baia de Fier, Școala Gimnazială „Voievod Litovoi” Târgu Jiu, Școala Gimnazială Câlnic, Școala Gimnazială Arcani, Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu, Școala Gimnazială Samarinești, Școala Gimnazială Stoina, Școala Gimnazială Borăscu, Liceul Auto „Traian Vuia” (structura Școala Gimnazială Nr. 7).
Printre acțiunile întreprinse de I.Ș.J. Gorj în unitățile menționate, amintim: verificarea și respectarea graficului de pregătire suplimentară, verificarea întocmirii și respectării planurilor remediale, discuții cu elevii claselor a VIII-a și cu părinții acestora, discuții cu managementul școlilor, cu profesorii diriginți și de specialități (Limba și literatura română și Matematică), inspecții la clasă (Limba și literatura română și Matematică), discutarea subiectelor pe itemi cu elevii claselor a VIII-a”, transmite ISJ Gorj.
 
 
 
 
 

Vizualizări: 1,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: