Aperitiv crocant și delicios cu castraveți murați pane

Poate că nu sună prea apetisant când spui castraveți murați dar dacă îi pregătești după această rețetă sunt absolut delicioși. Sunt ușor de făcut și au o crustă crocantă care te va cuceri.
Castraveții murați pane reprezintă un aperitiv crocant și delicios, și nu sunt necesare decât câteva ingrediente: castraveți murați, pesmet, făină, ouă, usturoi și iaurt.
Ingrediente:
1 borcan castraveți murați (800 ml)
2 ouă
100 g făină de grâu
100 g pesmet
1 lingură susan
200 gr iaurt grecesc
1 cățel de usturoi
mentă uscată
ulei pentru prăjit
sare și piper
Mod de preparare:
Amestecă iaurtul cu puțină mentă, usturoiul dat pe răzătoare și un praf de sare și lasă deoparte sosul.
Pune pesmetul într-un bol, adaugă semințe de susan și amestecă, apoi amestecă făina cu sare și piper.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și amestecă-le bine.
Taie castraveți în sferturi, pe lungime. Dacă sunt subțiri, ii poți tăia în jumătăți. Așază-i pe o hârtie de masă ca să absoarbă excesul de apă.
Trece fiecare bucată de castravete prin făină, ou bătut, apoi pesmet și prăjește în baie de ulei bine încins. Prăjește pe ambele părți până capătă o crustă frumoasă, apoi scoate-i pe un platou tapetat cu hârtie de masă. Servește castraveți pane cu sos de iaurt.
Vizualizări: 213
Distribuie Trimite pe WhatsApp