Au intrat în grevă. Acuzații privind managementul

Angajaţii din Compania Naţională Poşta Română au declanșat astăzi conflictul de muncă - greva de avertisment, cu întreruperea activităţii timp de două ore. Angajaţii gorjeni se alătură şi ei protestelor, având mai multe nemulţumiri.

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Filiala Gorj, Radu Bălan, spune că din 31.01.2024 nu mai există contract colectiv de muncă la nivel de unitate, iar până în acest moment, în cadrul negocierilor colective, conducerea Companiei nu a ajuns la un consens cu SLPR(sindicatul reprezentativ la nivel de unitate). Astfel, spune că sunt două mari revendicări ale salariaţilor: una ţine seama de natură salarială a tuturor lucrătorilor poştali şi o alta de semnarea contractului colectiv de muncă.

Mai exact, sindicaliştii sunt supăraţi pe actuala conducere a Companiei din cauză că aceasta nu este de acord cu revendicările angajaţilor care fac obiectul negocierii colective a contractului de muncă.

Sindicaliștii spun că directorul general nu şi-a dorit încheierea unui contract colectiv de muncă cu rolul de a stabili pacea socială în cadrul Companiei şi nu a participat la nici una din şedinţele de negociere colectivă.

Pe de altă parte, sindicaliştii cer o creştere salarială de 400lei net/salariat şi o majorare a sporului de loialitate cu un procent între 5 şi 11%(anume majorarea la 10%, 15%, respectiv 25%) pentru salariații cu vechime în sistemul poștal.

Astăzi aproximativ o treime din salariaţii Companiei sunt remuneraţi cu salariul minim pe economie sau cu câțiva lei peste. Prin creșterea tranșelor sporului de loialitate se va face o oarecare diferență între venitul unui salariat cu vechime și unul nou intrat în sistemul poștal.

Vizualizări: 761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: