Zeci de asistenţi personali din Văgiuleşti nu şi-au primit salariile

Perioadă grea pentru primăriile din Gorj, care au rămas fără bani la bugetul local. La Văgiuleşti zeci de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap nu şi-au primit indemnizaţiile din lipsă de fonduri. Primarul Constantin Pîrjol speră într-o rectificare bugetară, altfel spune că primăria ar putea intra în colaps financiar.

Circa 30 mii lei este suma de care primăria Văgiuleşti are nevoie pentru a plăti indemnizaţiile asistenţilor personali. Aceştia nu şi-au primit salariile care trebuiau încasate luna aceasta. Autorităţile locale spun că nici măcar lemnele pentru încălzirea şcolilor nu le-au putut plăti, iar drumurile neasfaltate au fost balastate numai unde erau gropi, pentru că nu și-au permis să cumpere mai mult material. "Suntem într-o stare foarte gravă în ceea ce priveşte partea financiară la nivelul comunei. Avem facturi la iluminat restante, la contractul pentru transportul elevilor, la lemne, deși am făcut alimentarea şcolilor. Abia am reuşit să le achităm pe cele de anul trecut. Luna aceasta asistenţii personali nu şi-au primit salariile, n-am putut să le acordăm. Nu avem disponibil. La indemnizaţii, pentru că nu e de plătit CAS şi alte contribuţii, am dispus de sumă și le-am dat, dar la asistenții personali suntem restanți", a declarat primarul comunei Văgiulești, Constantin Pîrjol.
Un număr de 26 de persoane aşteaptă să primească banii. Autorităţile locale spun că au cerut sprijin la cele judeţene, dar şi că speră într-o rectificare bugetară și, dacă se poate, să nu fie acordaţi bani doar pentru plata datoriilor mai vechi de 90 de zile. "Ne punem mare speranţă într-o rectificare care să ne acopere aceste goluri. Încasările noastre nu sunt atât de consistente cât să acopere tot necesarul. Am făcut toate demersurile şi adrese către Consiliul Județean, către Finanţe, pentru completarea sumelor necesare, dar până la acest moment n-am primit absolut nimic", a precizat primarul din Văgiulești.
Multe primării din Gorj se confruntă cu astfel de probleme. Ultima rectificare bugetară de anul acesta a fost negativă.

Vizualizări: 488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: