Zeci de demisii la UPU și SMURD

Cei 40 de medici din cadrul UPU-SMURD Oradea, în frunte cu medicul şef, au demisionat din funcţie, fiind nemulţumiţi de modificarea unor sporuri, în urma unei decizii de săptămâna trecută a Consiliului Local Oradea

Fostul medic şef al UPU-SMURD Oradea, Hadrian Borcea, a declarat marţi,  pentru News.ro, că el a demisionat săptămâna trecută, iar demisia a intrat în vigoare încă de luni, iar pe data de 7 mai toţi cei 40 de medici din cadrul secţiei respective şi-au dat demisia, care va intra în vigoare pe data de 14 mai.

El a spus că principala sa nemulţumire este legată de micşorarea unor sporuri pentru cei care lucrează în condiţii grele. 

“Nemulţumirea principală este legată de ştergerea dintr-un pix a unui principiu care ne-a făcut să funcţionăm în ultimii 15 ani şi anume motivarea celor care lucrează în condiţii grele. Până în februarie existau şapte sau opt paliere de motivare. Eu stabileam nişte criterii şi se acordau sporuri diferenţiate în funcţie de aceste condiţii grele. De exemplu cel care lucra pe elicopter sau triaj avea sporul cel mai mare, îngrijitoarele de curăţenie aveau sporul cel mai mic. Acest principiu a dispărut, toată lumea primeşte acelaşi spor, fie că este asistentă, fie că este medic, în aceeaşi categorie”, a afirmat fostul medic şef al UPU-SMURD Oradea, care a precizat că sporul a fost plafonat la medici la 22 la sută, la asistenţi la 41 la sută, iar pentru restul personalului auxiliar a crescut.

“Un asistent care lucra pe elicopter avea spor de 100 la sută, acum are spor de 41 la sută. Este o prăbuşire de 60 la sută în condiţiile în care legea salarizării le creşte salariul puţin”, a mai explicat Hadrian Borcea.

news.ro

Vizualizări: 3,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: