Zeci de elevi și 5 profesori din Gorj, infectați cu Covid

Numărul elevilor infectați cu noul Coronavirus în unitățile școlare din județul Gorj este într-o continuă creștere. Doar în ultimele 24 de ore au fost depistați pozitiv 20 de elevi și 5 cadre didactice.

Pandemia în România nu poate fi ținută sub control, iar sistemul de educație este și de această dată pe punctul de a ”ceda”. Tot mai mulți elevi ajung să fie infectați cu temutul virus, cel puțin asta reiese din datele transmise de oficiali. Județul Gorj nu face excepție, fiind deja peste 250 de școlari infectați de la începutul noului an școlar și până în prezent. Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, alți 20 de elevi au ajuns să fie infectați. 

”Avem 6 elevi la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, doi elevi de la Școala Gimnazială nr. 1 din Motru, alți doi elevi de la Liceul Tehnologic Turceni și un elev de la Școala  Gimnazială Nr. 1 din Polovragi. De asemenea, pozitivi la testul Covid au mai fost și un elev de la Școala Gimnazială "Gheorghe Tătărescu" din Târgu-Jiu, un elev de la Școala Gimnazială "Pompiliu Marcea" din Târgu-Jiu, încă un elev de la Liceul Tehnologic "Henri Coandă" din Târgu-Jiu. Mai avem un caz la CSEI din Târgu-Jiu , un caz la Școala Gimnazială "Constantin Săvoiu" din Târgu-Jiu, încă un elev la G.P.P. "Mihai Eminescu" din Târgu-Jiu. Lista se încheie cu încă trei elevi de la Liceul Tehnic Bâlteni, structura Școala Primară Nr. 1 Peșteana-Jiu, Liceul Tehnic Bâlteni, structura Grădinița Peșteana-Jiu și structura Școala Gimnazială din Moi. În aceste cazuri sunt câte un elev din  fiecare unitate școlară”, transmite ISJ Gorj.  

Nici cadrele didactice nu au scăpat de acest virus. ”Există un caz la Școala Gimnazială "Sfântul Nicolae" din Târgu-Jiu , un alt caz la Școala Gimnazială "Alexandru Ștefulescu" din Târgu-Jiu și încă unul la Liceul Tehnic din Motru. Totodată, mai avem încă un cadru didactic infectat la Liceul Tehnologic de la Baia de Fier și unul de la G.P.P. Nr. 8 din Târgu-Jiu”, mai transmit reprezentanții ISJ Gorj.

Situația pare să fie din ce în ce mai gravă, iar școlile se apropie încet-încet de sistemul online.

Vizualizări: 2,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: