Zeci de evazionişti au profitat de sărbători

Sâmbătă, 4 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii faptelor de evaziune fiscală în domeniul fabricării pâinii şi produselor de panificaţie, precum şi pe linia transportului rutier de mărfuri.

39 de agenţi economici au fost verificaţi, fiind aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr.12/1990 R, privind protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, respectiv H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 54.000 lei. Poliţiştii au dispus, în mai multe cazuri, măsura complementară a indisponibilizării bunurilor în vederea confiscării, valoarea totală a acestora depăşind suma de 10.000 lei.

În acest context, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bumbeşti-Jiu au efectuat un control la o societate comercială cu obiect de activitate „fabricarea produselor de panificaţie”, ocazie cu care s-a constatat că D.A., de 43 ani, din localitate, în calitate de administrator, nu a putut justifica folosirea în procesul de panificaţie a unei cantităţi de peste 23.000 kg făină albă, aprovizionată în perioada 01.01.2013 - 03.04.2013.

În fapt, în urma comparării de către poliţişti a stocului iniţial al cantităţii de făină, precum şi a cantităţilor de făină aprovizionate, respectiv a consumului realizat pentru acest produs în aceeaşi perioadă, a rezultat că în magazia societăţii ar fi trebuit să existe o cantitate mai mare cu peste 23 de tone decât cea existentă.

 Poliţiştii au întocmit pe numele administratorului dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând ca, împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare Gorj, să fie stabilită valoarea prejudiciului cauzat bugetului statului.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: