Zeci de mineri în greva foamei, primele probleme medicale

Astăzi este a patra zi de greva foamei pentru primii protestatari din faţa CE Oltenia, Manu Tomescu şi Florin Predescu. Peste 30 de mineri s-au solidarizat cu ei până aseară. Deja au început să apară şi primele probleme în rândul greviştilor foamei. Unul dintre aceştia a ajuns la spital după ce starea de sănătate i s-a înrăutăţit, iar un altul care se alăturase ieri zecilor de grevişti a fost rechemat la serviciu pentru că şefii carierei i-au respins solicitarea de intrare în concediu.

Unul dintre greviştii din faţa Complexului Energetic Oltenia a ajuns ieri după-amiază la spital după ce a stat mai bine de 48 de ore nemâncat, în semn de protest faţă de discriminările pe care le face administraţia companiei. Gheorghe Lungu, electrician la Termocentrala Rovinari, a fost luat cu salvarea şi dus la spital după ce i s-a făcut rău, prezentând tensiune foarte mare. După ce a primit îngrijiri medicale, bărbatul a mers acasă. Un alt salariat al complexului care venise în faţa sediului companiei să protesteze alături de zecile de salariaţi a fost rechemat la serviciu, liderul de sindicat anunţându-l că şefii unităţii i-au respins solicitarea de concediu de odihnă. Este vorba de Vasile Ţinică, lăcătuş la cariera Tismana I. „Ţinică ni s-a alăturat nouă în această dimineaţă şi îl sunară să meargă înapoi că nu are concediul aprobat, deşi de dimineaţă îi spuseseră că a fost aprobat. Venise din schimbul III de dimineaţă şi trebuie să se întoarcă tot în schimbul III la serviciu. Administraţia nu mai aprobă libere şi concedii de odihnă ca să nu mai intre nimeni în greva foamei”, a declarat grevistul Manu Tomescu.

Cine se află în greva foamei

Până la închiderea ediţiei erau 34 de salariaţi CE Oltenia în greva foamei. Cei care au pornit protestul încă de luni dimineaţă au fost Manu Tomescu de la Termocentrala Rovinari şi Florin Predescu de la cariera Lupoaia, acestora li s-au alăturat tot luni şi Petre Goanţă-cariera Pinoasa, Relu Constantinescu-cariera Roşia, Marius Pascu - cariera Peşteana. Marţi s-au solidarizat şi: Ionică Bădoiu-Peşteana, Bogdan Croitoru, Tudor Mihart, Dumitru Dragotă, Vasile Mormodol, Cristinel Mihart, Petre Ruican, Nicolae Vasilescu, Ion Răuţ şi Lăpăduş Lupulescu de la cariera Roşiuţa, Gheorghe Igiu-Peşteana, Gheorghe Lungu-Termocentrala Rovinari, fraţii Constantin şi Nicolae Bodislav, Matei Stamatoiu, Cristian Miculete şi Bogdan Ungureanu toţi de la cariera Peşteana, Nicolae Bunoaica-Lupoaia. Marţi seara au intrat în greva foamei şi sindicalistul Nelu Roşca  Roşiuţa, liderul de la cariera Lupoaia, Nicolae Bădiţa, Dumitru Pârvulescu de la Peşteana şi Constantin Mitrescu de la Rovinari.

Miercuri au intrat în greva foamei Nicuşor Croitoru şi Tiberius Tufoi de la Tismana I,  Ion Popescu de la ELCFU Motru, Jean Duncescu de la cariera Husnicioara, Ilie Niciola de la Termocentrala Rovinari, Gheorghe Sperlea, de la cariera Jilţ Sud. Ion Tudorescu, electrician la Tismana 1, cu o vechime de 38 de ani în câmpul muncii, a decis miercuri seara să se alăture greviştilor foamei.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: