Azi: Nemţii recrutează sute de gorjeni pentru fabrica de cablaje

Nemţii de Nexans vor veni în această dimineaţă la Târgu Jiu pentru a recruta din nou gorjeni care să lucreze în cadrul fabricii de cabluri auto. Investitorii din Germania au câştigat licitaţia organizată de municipalitate pentru cele 4 hectare de teren din zona Ciocârlău. Nemţii se grăbesc să-şi ridice construcţia în câteva luni pentru a putea să-şi înceapă activitatea în forţă începând de anul viitor. Gorjenii care vor fi selectaţi astăzi vor începe lucrul luni în cadrul fabricii de la Pâncota, ca să capete experienţă. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, contractele de muncă se vor încheia rapid pentru o perioadă de trei luni.

Noi recrutări pentru fabrica de cablaje, care va fi construită la Târgu Jiu, vor avea loc astăzi, începând cu orele 9.00, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Este pentru a doua oară când investitorii nemţi vin în Gorj ca să recruteze personal. La sfârşitul anului trecut aproximativ 100 de persoane au plecat să lucreze temporar la fabrica de lângă Arad. Printre cei selectaţi s-au aflat atât persoane cu studii medii, cât şi persoane cu studii superioare. Pentru început toţi au fost angajaţi ca muncitori necalificaţi, urmând ca în funcţie de aptitudinile fiecăruia să se facă repartiţia pe posturi. Potrivit contractului, toţi cei selectaţi au primit un salariu brut de 770 de lei, la care se adaugă bonuri de masă de 200 de lei, plus câte 15 lei/zi în condiţiile în care nu absentează de la program.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, angajările vor fi făcute în aceleaşi condiţii ca la sfârşitul anului trecut. „Contractele vor fi încheiate pe o perioadă determinată, tot pentru trei luni. Persoanele selectate joi vor trebui să înceapă de luni serviciul la Pâncota, angajatorii oferindu-le inclusiv cazare. Este bine să participe cât mai multe persoane la interviu pentru că vor primi informaţii cu privire la recrutările viitoare. În primă fază, fabrica îşi va începe activitatea cu circa 700 de angajaţi”, a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj. Din discuţiile purtate cu investitorii nemţi, autorităţile locale au înţeles că în doi ani şi jumătate vor fi create în jur de 2000 de locuri de muncă.

Nemţii au câştigat licitaţia pentru teren

Săptămâna trecută, Primăria Târgu Jiu a organizat licitaţia pentru cele 4 hectare de teren solicitate de investitorii nemţi în zona Coleus. „La licitaţia organizată pentru terenul din zona Ciocârlău au participat trei firme. Pe lângă investitorii nemţi a mai participat o firmă din Târgu Jiu şi una din Bucureşti. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 0,06 euro/mp/lună pentru o perioadă de 49 de ani. Modul de achiziţie e superficie, iar cea mai bună ofertă a fost depusă de Elektro Kontakt reprezentant al firmei Nexans din Germania, care lucrează pentru diferite companii auto. Aceştia vor face cabluri auto şi pentru Daimler”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Nemţii aşteaptă expirarea perioadei de contestaţii pentru obţine autorizaţia de construcţie. „După expirarea celor 20 de zile de contestaţii va fi depusă documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. Din câte am înţeles urgentează obţinerea avizelor şi autorizaţiei pentru că vor să finalizeze construcţia până la sfârşitul anului şi să înceapă activitatea din 2016”, a menţionat Aurel Popescu.

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: