Zeci de polițiști locali, mobilizați pentru Sărbătorile Pascale

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi iar piețele și magazinele au fost luate cu asalt de gorjeni. Pentru a evita evenimentele neplăcute numeroși oameni ai legii au fost deja mobilizați în zonele cele mai aglomerate. De exemplu, Poliția Locală Târgu Jiu anunță că în această perioadă acționează cu efective sporite și nu mai puțin de 45 de polițiști locali sunt prezenți la datorie.

  

În vizorul polițiștilor locali sunt zonele aglomerate din municipiu, piețele agro-alimentare, târgurile unde se vor comercializa miei, precum zonele apropierea centrelor comerciale. Oamenii legii vor acționa cu scopul asigurării măsurilor de ordine publică,  fluidizării traficului rutier, dar  și pentru a se respecta normele de comerț și curățenie.

Polițiștii, cu ochii pe comercianți

O atenție deosebită va fi acordată comercianților din municipiul Târgu Jiu, susțin reprezentanții Poliției Locale.

„Polițiștii locali cu atribuții în domeniul controlului comercial verifică modul de comercializare a produselor și a preparatelor din carne, ouă, produse de patiserie sau băuturi alcoolice, acționându-se, totodată, pentru prevenirea comerțului ambulant în locuri neigienice și neautorizate și a produselor neconforme.

De asemenea, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului verifică modul în care sunt respectate normele de curățenie în piețe, târguri, precum și în zonele centrelor comerciale de pe raza municipiului Târgu Jiu, atât de către consumatori, cât și de către agenții economici și operatorii de salubrizare”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Locală Târgu Jiu

Sfaturi pentru cetățeni

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, Poliția Locală Târgu Jiu vă recomandă să țineți cont de următoarele sfaturi:

Manifestați atenție sporită asupra banilor sau a altor bunuri personale în zonele aglomerate!

Nu purtați portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentației, ci în poșete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentației!

În aglomerație, dacă vă simțiți bruscați, controlați-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment și priviți cu atenție persoanele din jurul dumneavoastră!

Nu lăsați copiii nesupravegheați!

În condițiile unui trafic aglomerat, păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile!

În intervalul orar 10:00 - 18:00, pentru conducătorii auto care se îndreptă către zonele comerciale din sudul municipiului Târgu Jiu, se recomandă și folosirea rutelor alternative de deplasare: bd. Republicii, str. Victoriei, str. Barajelor, evitându-se astfel zona Pieței Centrale și str. 14 Octombrie, unde se formează frecvent ambuteiaje;

Nu obstrucționează sub nicio formă căile publice de circulație!

Manifestați atenție sporită în apropierea trecerilor de pietoni!

Traversați strada doar prin locurile marcate și asigurați-vă înainte de a traversa!

Achiziționați produse alimentare doar din locuri autorizate, de la producători/comercianți care respectă condițiile igienico-sanitare și verificați, în prealabil, termenul de valabilitate, starea ambalajului (integritatea, etanșeitatea), prețul, conform elementelor de identificare de pe eticheta produsului!

Păstrați curățenia orașului, aruncați ambalajele doar în locurile special amenajate în acest sens!

Vizualizări: 396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: