Reţetă simplă de chec cu banane

Pentru micul dejun sau pentru o simplă gustare dulce după masă, banana bread este opțiunea excelentă și ușor de pregătit. Acest preparat este foarte similar cu checul, doar că el conține banane în compoziţie.

Acest desert gustos, originar din SUA, este perfect și pentru brunch, ușor încălzit la cuptor și servit cu unt și gemuri sau pentru o gustare copioasă.

Ingrediente: banane – aproximativ 450 de grame – 4 banane decojite; făină – 200 de grame – o cană jumătate; unt –  120 de grame – jumătate de cană; zahăr –  120 de grame – jumătate de cană; 2 ouă; o linguriță de scorțișoară pudră; jumătate de linguriță de praf de copt; 3 grame de bicarbonat de sodiu; suc de lămâie după gust; sare după gust.

Mod de preparare: Începe prin a curăța bananele și a le tăia felii, pune-le apoi într-un castron și stropește-le cu zeamă de lămâie pentru a nu se înnegri. Pentru a le zdrobi, poți utiliza o furculiță, până când acestea devin un piure de banane, iar apoi lasă-le deoparte.

Într-un alt bol, toarnă untul zdrobit și moale, dar suficient de tartinabil și zahărul. Aceste ingrediente trebuie amestecate cu ajutorul unui mixer.

În momentul în care ai obținut un amestec omogen, adaugă cele două ouă, însă pe rând pentru a le putea combina mai bine.

Adaugă sare după gust, iar apoi piure-ul de banane. Toată compoziția se amestecă cu o spatulă flexibilă și se adaugă făina cernută, bircarbonatul de sodiu și praful de copt. După preferințe, se aromatizează cu scorțișoară și se amestecă din nou. Se toarnă întregul aluat într-o tavă de chec și se nivelează.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Coacerea durează aproximativ 60 de minute. Poți utiliza testul scobitorii la sfârșit pentru a observa dacă acest este făcut, iar apoi se scoate banana bread din cuptor.

Banana bread poate fi aromatizată cu vanilie în loc de scorțișoară, la care poți adăuga fulgi de ciocolată, nuci sau migdale mărunțite, după gust.

Vizualizări: 767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: