Zeci de preoți din Germania, păcăliți de un român

Un bărbat din Cărpiniș, județul Timiș, a fost arestat 30 de zile și va fi predat autorităților judiciare din Germania, după ce a păcălit zeci de preoți. Pe numele lui Adrian Căldăraș există un mandat european de arestare.

Bărbatul este acuzat de 25 de fapte de înșelăciune. În fapt, acesta suna ca case parohiale și spunea că un membru al parohiei are o problemă gravă și nevoie mare de bani, așa că primea în cont sume de la 200 la aproape o mie de euro. Starea de fapt reținută în mandatul european de arestare este următoarea: „În intervalul de timp din 09.12.2012 și 09.11.2015 și în baza unui plan de acțiune comun, inculpatul și M.F. au sunat din străinătate în 29 de cazuri în diferite case parohiale și parohii din Germania, pretinzând că în străinătate a intervenit o situație de urgență a unui membru al parohiei pentru care este nevoie urgență de un ajutor financiar. Conform planului inculpatului și al complicei lui, persoanele apelate au virat în 19 cazuri în total suma de 13.410,00 € prin Western Union către inculpat și complicea lui, deși aceștia nu aveau dreptul asupra banilor, bazându-se pe faptul că datele presupusei victime a accidentului sunt adevărate. Păgubiții au fost prejudiciați cu suma corespunzătoare”.

Potrivit sentinței Curții de Apel Timiș din 5 octombrie, bărbatul va rămâne 30 de zile în arest preventiv în România, până când vor fi îndeplinite formalitățile de transfer în Germania. (A.A.)

Vizualizări: 2,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: