Zeci de studenţi vor să-şi dezvolte o afacere în agricultură

Tinerii gorjeni îşi doresc foarte mult să intre în mediul afacerilor şi nu oriunde ci în satele din judeţ. Au demonstrat-o ieri când au participat în număr foarte mare la întâlnirea cu reprezentanţii Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri unde s-au înscris la cursuri gratuite de accesare a fondurilor europene în vederea susţinerii unei afaceri.

Cei mai mulţi preferă să investească în agricultură dat fiind faptul că fundaţia încearcă să sprijine mediul rural prin aceste cursuri.

Zeci de tineri din Gorj s-au arătat interesaţi de modalităţile în care pot să-şi deschidă propria afacere în mediul rural. Majoritatea dintre cei prezenţi la întâlnire au fost studenţi însă nici elevii nu au stat departe de această ocazie. Prezenţi la întâlnire, aceştia nu au ratat ocazia de a se înscrie la cursurile gratuite oferite de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri. „M-am gândit să am propria mea afacere, de asta sunt aici, m-am înscris la cursuri şi vreau să aflu mai multe despre ce oportunităţi am, ce domenii sunt mai profitabile după care să iau hotărârea”, a declarat Marius Bălă, un tânăr de 19 ani.

Şi cum mediul afacerilor nu este doar pentru bărbaţi, femeile s-au arătat şi ele interesate să conducă o afacere în mediul rural. „Sunt aici pentru că pe viitor aş vrea să-mi deschid o afacere, de ce să nu deschid dacă am această oportunitate. Nu m-am gândit la ceva anume, dar este binevenit acest curs”, a declarat Adela Cocină.

De la întâlnirea de ieri nu au lipsit nici gorjenii care au deja o afacere pentru care au obţinut fonduri europene. „Am accesat fonduri vara trecută fonduri pe apicultură şi acum ne gândim pentru alte afaceri. Am 100 de stupi, dar nu e rău să avem în vedere şi alte afaceri mai ales dacă suntem sprijiniţi”, a declarat Liliana Ţâncu, din Mătăsari.

Reprezentanţii Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri s-au arătat mulţumiţi de faptul că foarte mulţi gorjeni au răspuns invitaţiei şi s-au înscris la aceste cursuri. „Beneficiile sunt cursuri gratuite de dezvoltare antreprenorială şi consultanţă gratuită în vederea desfăşurării afacerilor. Aş vrea să precizez faptul că aceste cursuri sunt organizate de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri în parteneriat cu Pro Job, firma de recrutare a personalului din Germania”, a declarat Raluca Mihai, consultant regional pe Gorj.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: