Ponta şi Şova au inventat ziua de 25 de ore

Victor Ponta şi asociaţii ar putea fi traşi la răspundere şi nu vor mai putea ocoli subiectul „tunuri la complexurile energetice“ după ce deputatul Cosmin Popescu a solicitat la Ministerul Economiei, printr-o interpelare, evidenţa contractelor încheiate în perioada 2007-2008 cu Casa de Avocatură la care preşedintele PSD a fost senior partner.

Casa de Avocatură Şova şi Asociaţii a „muncit“ pentru complexurile energetice 25 de ore din 24. Deputatul Cosmin Popescu a depus o interpelare la Ministerul Economiei, iar acum aşteaptă să primească răspunsul de la ministru. În total, Casa Şova, a păpat de la complexurile energetice peste 50 de miliarde de lei vechi, bani care nu au ocolit nici buzunarele lui Victor Ponta, la vremea aceea senior partner la casa de avocatură a colegului său de partid.  

Tunuri de miliarde

Deputatul a depus interpelarea la Ministerul Economiei şi a sesizat faptul că firma de consultanţă juridică, respectiv Casa Şova, a încasat bani de la complexurile energetice, dar şi de la alte societăţi, în acelaşi timp.

Astfel, conform documentelor existente, un jurist de la Casa Şova muncea pentru complexuri peste 24 de ore pe zi.

Mai mult, acelaşi avocat reprezenta în instanţă şi alte societăţi sau instituţii, precum Electrica sau primăria Bucureşti. “În decurs de o lună, o lună jumătate aştept răspuns. Este o interpelare amplă, am solicitat un punct de vedere vizavi de contractele de consultanţă încheiate în perioada 2007-2008 la nivelul Ministerului Economiei şi Comerţului cu Casa de Avocatură Şova. Nu m-am limitat doar la cele două Complexuri Energetice Turceni şi Rovinari, pentru că vreau să verific dacă avocaţii casei au prestat în aceeaşi zi la mai multe societăţi. Din informaţiile mele, pe lângă Turceni şi Rovinari mai sunt şi alte societăţi care au încheiat contracte de consultanţă cu această casă de avocatură. Cred că spre surprinderea multora o să apară avocaţi care au prestat în aceeaşi zi şi la Turceni şi la Rovinari şi la Electrica sau poate chiar şi la primăria Municipiului Bucureşti. La Turceni şi la Rovinari, după informaţiile mele, acelaşi avocat a presat 24 de ore din 24 pe zi. Acesta mi se pare un lucru grav”, a explicat deputatul Cosmin Popescu. 

Unul dintre cei au încasat bani frumoşi de pe urma complexurilor a fost şi Victor Ponta, preşedintele PSD şi deputat de Gorj.

În anul 2008 Ponta a fost Senior Partner la Casa de avocatură a colegului său de partid, senatorul de Dolj, Dan Şova. „Ponta niciodată nu a ieşit cu un punct de vedere clar vis-a-vis de contractele de colaborare încheiate cu casa de avocatură. Niciodată nu a ieşit public să o spună care sunt, de unde provin. Nu cred că a avut timp să apară şi pe posturile centrale, să fie şi în Parlament şi să fie şi la bară să reprezinte şi interesele complexurilor. Vreau să vad dacă Casa de Avocatură Şova la nivelul Ministerului Economiei şi-a respectat contractele încheiate”, susţine deputatul independent.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: