Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilitaţi, un eşec

Zeci de persoane cu dizabilităţi intelectuale au participat vineri la Târgul locurilor de muncă organizat de Asociaţia „Motivation” şi „Special Olympics”. Chiar dacă au păşit cu foarte mare încredere la acest târg, rezultatul nu a fost pe măsura aşteptărilor şi asta pentru că din cei peste 20 de angajatori care îşi confirmaseră prezenţa la târg nu au ajuns decât şapte. Nici oferta nu a fost prea variată, doar 17 locuri de muncă, la târg regăsindu-se şi angajatori care nu aveau nici un post vacant.

Tinerii cu dizabilităţi intelectuale din Târgu Jiu au încercat vineri să-şi găsească un loc de muncă în cadrul unui târg destinat lor. Zeci de absolvenţi ai Centrului de Educaţie Incluzivă, dar şi tineri care au deja calificări în anumite meserii au venit cu un CV şi au stat de vorbă cu angajatorii prezenţi la târg.

Reprezentanţii Asociaţiei „Motivation” au fost cei care i-au îndemnat pe angajatori să încadreze în muncă persoane cu dizabilităţi. „Din păcate, noi avem confirmări din partea a 24 de angajatori însă sunt prezenţi numai şapte”, a declarat Cristian Ispas, director general Asociaţia „Motivation”.

Tinerii, uşor dezamăgiţi din experienţe anterioare, au fost totuşi încrezători că vor pleca acasă cu promisiunea unui loc de muncă. „Am venit să vedem ofertele şi sperăm să găsim ceva conform abilităţilor. În general, este foarte dificil pentru noi să ne găsim ceva de muncă, am aprecia dacă ar exista o mai mare deschidere din partea angajatorilor. Mi-ar plăcea să găsesc ceva în secretariat”, a declarat Nicoleta Stoica.

Alţi tineri au şi o calificare dar de ani de zile caută pe cineva care să le dea o şansă. „M-am luptat în continuare să-mi găsesc un loc de muncă pentru că de un an şi jumătate nu am nimic. Eu am meseria de bucătar, am terminat şcoala profesională şi de atâta timp stau fără serviciu, trece timpul, trece viaţa şi nu facem nimic”, a declarat Gabriel Gabor din Târgu Jiu.

La bursă au fost şi angajatori din alte oraşe. „Am un post de secretar şi unul de operator introducere, validare date. Toţi suntem egali şi toţi merităm aceeaşi şansă. Nu văd un handicap pentru faptul că angajezi o persoană cu dizabilităţi faţă de o persoană normală, ba din contră poate este mai motivată să arate că este o persoană care poate să facă acelaşi lucru ca şi ceilalţi”, a declarat Adelin Păuna reprezentant firmă de formare profesională din Drobeta Turnu Severin.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: