Zeci de tractoare, la coadă pentru ITP

Localnicii din Roșia de Amaradia, care au tractoare și trebuie să le facă inspecția tehnică, pot face acest lucru chiar în centrul comunei, fără să parcurgă un drum până în Târgu Jiu și înapoi. Un echipaj de la RAR a ajuns, miercuri, în localitate, și verifică tractoarele. Pentru oameni, e mană cerească. Economisesc bani și timp.

Astfel de acțiuni au loc în fiecare an în diverse zone din județ pentru a veni în sprijinul deținătorilor de tractoare agricole. "Am solicitat un echipaj de la RAR să facă omologarea și inspecția tehnică tractoarelor și au venit la Roșia de Amaradia. În acest fel, cetățenii nu mai merg până la Târgu Jiu. Pe lângă faptul că drumul este lung, trebuie să ducă tractoarele pe platformă până acolo. Daca se constată că mai trebuie făcut ceva, trebuie să mai meargă o dată. Așa, am venit noi în ajutorul oamenilor. Cu platforma, ar fi foarte multe costuri pentru oameni, mai ales acum când s-au scumpit toate, am vrut să le oferim această facilitate în centrul comunei. Sunt verificate toate tractoarele aici și totul merge bine", a spus primarul Liviu Cotojman.

Tractoarele s-au așezat la coadă ca să fie verificate de specialiștii de la Registrul Auto Român. Cu ajutorul unui laborator mobil, pe rând, fiecare utilaj a fost inspectat. Cei de la RAR vor reveni în Roșia și luna viitoare. "Avem 21 de tractoare înscrise pentru astăzi. Alte 10 persoane sunt în așteptare pentru data de 16 august, când se va întoarce echipa de la RAR tot pentru ITP. Și probabil vom mai face în septembrie dacă va mai fi cerere", ne-a mai spus primarul din Roșia de Amaradia.

Pentru oamenii din sat, acțiunea a fost mană cerească. Înseamnă economii de bani și timp. Altfel, ar fi trebuit să meargă cu tractoarele pe platformă până în oraș și înapoi.

Fermierii prinși pe drumurile publice cu tractoarele fără inspecție tehnică periodică la zi riscă amenzi usturătoare.

Galerie foto



Vizualizări: 5,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: