Titularizarea, prea grea? Zeci de absenți și candidați au părăsit sala de examen

Aproape 150 de candidați au ratat examenul de Titularizare în județul Gorj. Miercuri, 13 iulie, ei au susținut proba scrisă. Nu s-au înregistrat evenimente deosebite, susțin reprezentanții Inspectoratului Școlar, doar absenți și candidați care, atunci când au văzut subiectele, au considerat că este mai bine să se ridice și să părăsească sala.

Pentru Titularizarea din 2022, în județul Gorj s-au înscris 471 de candidați. Dintre aceștia 49 au absentat de la examen.

„Examenul de Titularizare s-a desfășurat fără niciun fel de incident. Totul a fost în ordine, în legalitate, nu ne-a fost semnalat niciun eveniment deosebit. Am avut 49 de absenți și aproape 100 de candidați care au părăsit sala fără a finaliza examenul. Din această ultimă categorie fac parte și profesori care au sperat că vor obține o notă mai bună ca anul trecut, dar probabil când au văzut subiectele s-au temut că nu vor reuși să ia un punctaj mai mare și au renunțat. Cât despre posturile disponibile, ce pot să spun? Oferta este așa cum este. Numărul de copii este tot mai mic, se reduc din catedre. Aceasta este situația”, a afirmat Marcela Mrejeru, inspectorul general al ISJ Gorj.

Catedrele pentru care au putut să candideze viitorii profesori sunt următoarele: o catedră de Agricultură-Horticultură, o catedră de Arhitectură, trei de Educație Fizică și Sport, două de Muzică Populară, una de Muzică Vocal - Instrumentală și una de Pregătire Instruire Practică și Igiena Corpului Omenesc, la maiștri.

Posturile de educator, cele mai râvnite

Paradoxal, chiar dacă nu există niciun loc titularizabil în județul Gorj, ca educator, asta nu i-a împiedicat pe zeci de candidați să își depună dosarul. Nu mai puțin de 97 de persoane au optat pentru această disciplină.

Rezultatele inițiale ale examenului de Titularizare vor fi afișate pe 19 iulie. Toți cei nemulțumiți de notele primite vor avea posibilitatea să depună contestație în perioada 19-21 iulie.

Rezultatele finale se vor afișa pe 27 iulie. După această etapă va urma reapartizarea candidaților, programată pentru zilele de 29 iulie și 1 august. Aceasta se va face pe posturile vacante, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Vizualizări: 3,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: