Ziaristă la poliție, după protestul AUR

Jurnalista Iosefina Pascal a fost ridicată marți seară, după ora 22.30, și dusă la sediul central al Poliției, după ce a participat în calitate de jurnalist la protestul de astăzi de la Parlament. Anunțul a fost făcut de Sorin Roșca Stănescu pe canalul său de YouTube.

„O crimă cu premeditare se produce chiar acum. Iosefina Pascal, unul dintre cei mai buni jurnaliști de investigație, a fost ridicată cu duba și dusă la sediul central al poliției. De ce? Pentru că a participat în calitate doar de jurnalist și a relatat demonstrația de astăzi din fața Parlamentului României. Este o rușine pentru Poliția Română ceea ce face”, a relatat Sorin Roșca Stănescu

Poliția Capitalei precizează, într-un comunicat, că jurnalista invitată la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, care participase la protestul AUR, a plecat la scurt timp după ce s-a stabilit că realiza un material de presă.

Redăm mai jos integral comunicatul Poliției: ”Referitor la informațiile apărute în spațiul public, cu privire la faptul că o jurnalistă ar fi fost reținută de poliție după protestele de la Parlament, din data de 21 decembrie a.c., facem următoarele precizări:


În urma evenimentelor de la Parlament, de ieri, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor, au fost declanșate verificări de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

În acest sens, mai multe persoane au fost invitate la sediul Poliției, pentru a oferi date suplimentare cu privire la derularea evenimentelor, avându-se în vedere că au fost prezente la locul sâvârșirii unor fapte ilegale.

Printre aceste persoane s-a regăsit și o femeie, care a fost invitată ieri, la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiul București, de un polițist în uniformă.

Cea în cauză a acceptat și a fost adusă la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în jurul orei 22.00, de către doi polițiști.

În urma discuțiilor de la sediul Poliției, s-a stabilit că aceasta a fost prezentă la evenimentele de la Parlament, în calitate de jurnalist, în vederea realizării unui material de presă.


Menționăm că jurnalista a părasit în scurt timp sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.”

Vizualizări: 1,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: