Ziua pensionarilor organizată în premieră într-o localitate din Gorj. Este inaugurat și Centrul de zi pentru vârstnici

Dublu eveniment marcat în premieră astăzi, în comuna Roșia de Amaradia. Autoritățile locale au organizat pentru prima dată Ziua Pensionarilor, ocazie cu care este inaugurat și Centrul de zi, construit cu fonduri europene pentru vârstnicii din comună, care pot veni aici să se relaxeze și să socializeze.


 


Autoritățile locale din comuna Roșia de Amaradia au alocat de la bugetul local suma de 4.000 de lei pentru organizarea ”Zilei Pensionarilor”, eveniment la care participă aproximativ 300 de bătrâni.

Masa a fost pregătită de funcționarii primăriei care au și contribuit cu vinul și țuica produse în gospodării. ”Noi organizăm în premieră acest eveniment și așteptăm aproximativ 300 de bătrâni ca să-i cinstim cum se cuvine. Am alocat bani de la bugetul local pentru cumpărături și masa au pregătit-o angajații primăriei, adică un aperitiv, o friptură, suc, prăjituri și fiecare a adus de acasă vin și țuică. Petrecerea se ține în sala de festivități a comunei, acolo unde este prezent și un grup de dansatori de la școala ca să îi încânte pe cei vârstnici”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Tot astăzi este inaugurat și Centrul de zi pentru vârstnici construit în locația unei foste brutării lăsate în paragină. ”Investiția a fost realizată cu fonduri europene și se ridică la aproximativ 85.000 de euro. Locația a funcționat cândva ca brutărie, dar a fost lăsată în paragină. Noi am cumpărat clădirea de la proprietar cu 4.000 de lei și i-am dat o utilitate. Vârstnicii pot veni aici să socializeze, să se relaxeze și să participe la tot felul de activități sociale”, a  mai spus Liviu Cotojman.

Centrul de zi va fi continuat cu un alt proiect finanțat tot cu fonduri europene. 

  

Vizualizări: 1,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: