Povestea Elenei, adolescenta din Văgiulești pasionată de pictură

O adolescentă, în vârstă de 17 ani, din comuna gorjeană Văgiulești uimește prin talent și imaginație. Elena Cojocaru a fost diagnosticată, în urmă cu mai mulți ani, cu o formă de autism, dar a găsit modalitatea perfectă de a se exprima: prin artă! Sute de picturi stau mărturie.

A strâns multe lucrări pe care acum vrea să le expună la Casa de Cultură din Motru. Picturile vor fi vândute în scop caritabil.  Expoziția va avea loc la Casa de Cultură, din Motru, pe 11 octombrie, la ora 12.30. Va putea fi admirată până pe 14 octombrie.

Nu este prima dată când Elena Cojocaru organizează astfel de acțiuni. Sprijinită de bunicul ei, Teodor Popescu, adolescenta și-a putut urma visul. A mai pictat icoane pe care le-a vândut, iar banii strânși au fost donați spitalelor, în plină pandemie. Asta după ce atât ea, cât și bunicul ei, au fost diagnosticați cu Covid 19 și au fost tratați săptămâni în șir în spitalele din Gorj.

Pe Elena, arta a ajutat-o să se vindece sufletește în special. Nici cât a fost internată în spital nu a renunțat la pasiunea ei. A continuat să deseneze și pe patul de spital până când a fost externată și merge mai departe cu lumea pe care a creat-o în jurul ei.

Bunicul care îi este și mamă, și tată, și care o crește de când era bebeluș o sprijină să-și împlinească visul, acela de a deveni o artistă desăvârșită. În lucrările ei, Elena transpune tot ce nu poate transmite cu vorbe. Iar de aici, și bunicul Teodor, fost miner, își ia doza de energie, putere și optimism să o ajute și mai departe. Și el este autorul mai multor cărți. Pe cea mai recentă, a tipărit-o în pandemie. A scris în versuri tot ce a trăit în ultimii ani, inclusiv experiența din spital.  

Galerie foto



Vizualizări: 1,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: