Adio “aripioare”! Patru exerciţii simple!

Primăvara a venit şi în curând o să purtăm haine care ne vor scoate silueta în evidenţă. "Aripioarele" sau muşchii oblici din lateralele abdomenului sunt cele care ne cauzează multe probleme, pentru că în această zonă grăsimile se depun mai ușor. Dacă nu mai vrei să-ţi iasă aripioarele peste talia pantalonilor, atunci încearcă la tine acasă aceste patru exerciţii simple.

Exerciţiul 1: din sprijin în picioare, tălpile depărtate la nivelul șoldurilor, genunchii ușor îndoiți, împingi uşor bazinul în față, coloana dreaptă, braţul drept întins pe lângă corp, celălalt la ceafă. Cobori lateral și încerci să atingi genunchiul, respectiv gamba. Exerciţiul este pentru mușchii oblici, dar lucrează și mușchii brațului de la ceafă și muşchii picioarelor. Se fac 4 serii a câte 25 repetări pe fiecare parte.

Exerciţiul 2: Poziția exercițiului este în picioare, cu picioarele depărtate ușor, genunchii îndoiţi uşor, brațele deasupra capului, cu coatele îndoite ridici piciorul drept lateral îndoit cu genunchiul îndreptat spre tavan și cobori trunchiul astfel încât coapsa cu braţul să ajungă paralele, iar capul să rămână între brațe. Revenind in poziția inițială, genunchii se îndoaie iar si brațele revin deasupra capului usor îndoite. În acest exercitiu lucrează muşchii oblici, dar și muschii bratelor si ai picioarelor. Se execută 4 serii a câte 15 repetări pe fiecare parte.

Exerciţiul 3: sprijin lateral pe saltea/pe o pătură (după posibilități), picioarele întinse în continuarea trunchiului, brațul de jos întins în continuarea trunchiului, celălalt sprijin pe palmă în fața pieptului. Împingi în braţul îndoit și ridici trunchiul, brațul de jos rămâne lipit de cap, iar capul în continuarea trunchiului. Lucrează mușchii oblici, intercostali, pectoralii braţului pe care împingi. Se fac 4 serii a cate 10 repetări pe fiecare parte.

Exerciţiul 4: sprijin pe coapsă, picioarele întinse usor spre înainte, brațul de jos sprijin pe palmă, perpendicular pe trunchi, brațul liber întins în continuarea trunchiului. Din pozitia asta împingi pe cotul de jos, ridici trunchiul și piciorul drept, iar brațul merge spre piciorul de sus. Lucrează muşchii oblici, intercostali, abductori, fesieri și mușchiul umărului. Se execută 4 serii a câte 10 repetări pe fiecare parte! (Se pot face toate cele 4 serii pe aceeasi parte, apoi se schimbă partea sau alternativ).

Ricarda, instructor internațional

Galerie foto


Vizualizări: 1,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: