Au ajuns la spital după ce au băut prea mult

Zeci de gorjeni au ajuns în Noaptea de Înviere  la spital după ce au consumat mâncare, dar mai ales băutură în exces. Astfel, la Serviciul Județean de Ambulanță au fost înregistrate 22 de cazuri de ebrietate din care șapte în stare foarte gravă. Persoanele care au băut prea mult au ajuns în cele din urmă la secția de Psihiatrie a spitalului județean.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a fost în alertă în Noaptea de Înviere. Peste 40 de gorjeni au ajuns pe mâinile medicilor după ce au mâncat sau au băut prea mult. Cert este că anul acesta cazurile de ebrietate au fost mai numeroase decât anul trecut. ”În Noaptea de Înviere și până pe 2 Mai am avut solicitări ca și în zilele normale de lucru. Am avut în jur de 160 de solicitări, însă spre deosebire de anii anteriori am avut destul de multe cazuri de ebrietate. Au fost 22 de cazuri din care șapte persoane în stare avansată de ebrietate, căzute în stradă și 15 de la domiciliu. Pe consum excesiv de alimente nu am avut decât șase cazuri, niciun caz deosebit”, a spus Marinică Niculescu, manager Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Dacă înainte de Paști numărul internărilor în spital scăzuseră considerabil, acum unitățile spitalicești sunt din nou pline, spun medicii. ”Dacă înainte de sărbători se redusese numărul de internări foarte mult, cred că în perioada asta cel puțin 100 de pacienți s-au internat din cauza excesului alimentar. Vă pot spune că numai la mine am lăsat trei pacienți în spital și am găsit 16. Am avut și persoane în stare de ebrietate, ajung la UPU prima dată, iar de acolo, dacă nu suferă şi de alte afecţiuni, sunt trimişi la Psihiatrie”, a spus  Gheorghe Stanciu, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Medicii au remarcat însă că, spre deosebire de anii anteriori, în această perioadă au scăzut considerabil accidentele rutiere.

Vizualizări: 691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: