Cum scapi de ţânţari cu soluţii naturale

Ţânţarii sunt o adevărată pacoste pentru plimbările în natură, sigurele care ne ajută să mai scăpăm de căldura din zilele de vară. Iată câteva soluţii pentru alungarea insectelor.

Cel mai simplu este să te dai pe braţe, pe decolteu şi pe picioare cu ulei din eucalipt sau să pulverizezi pe piele apă de corp cu eucalipt şi lămâie. Ţânţarii nu suportă aromele de mentă, eucalipt şi lămâie. Apa cu eucalipt şi lămâie te protejează de ţânţari, dar şi de alte insecte, în procent de 95%, timp de trei ore. Trebuie să ştii că această soluţie ar putea fi nepotrivită pentru copiii mai mici de 3 ani pentru că li se poate irita pielea.

O altă problemă sunt înţepăturile de viespi şi albine. Evită să laşi prin curte sau pe balcon alimente dulci, şi nu purta parfumuri intense. Dacă eşti ameninţată de viespi şi albine, freacă-te pe mâini cu frunze de pelin sau cu ulei esenţial de mentă.

Printre uleiurile naturale care ţin insectele la distanţă se numără şi cel de scorţişoară. Foloseşte o soluţie din 24 de picături de ulei de scorţişoară în 120 de ml de apă, plantele din curte unde se pot depune ouă sau hainele şi obiectele din jurul tău.       

Vizualizări: 3,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: