De ce a ales actrița Andreea Chirițescu să facă politică la ADN

Este foarte tânără, frumoasă, o actriță de succes. Vorbim despre actrița Andreea Chirițescu de la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, care la nici 30 de ani are propria școală de teatru pentru copii.

Pandemia a fost o perioadă dificilă pentru actori, care nu au mai putut juca pentru public. Andreea Chirițescu nu a stat deoparte, ci și-a asumat un nou rol, cel de candidat la alegerile locale din această toamnă. Tânăra este pe lista partidului Alternativa pentru Demnitate Națională pentru Consiliul Local Târgu Jiu. “Este ca un magnet pentru tinerii de vârsta ei”, a spus Nicolae Ivăniși, coordonatorul politic al ADN Gorj.

Andreea Chirițescu a explicat la Sud FM de ce a decis acum să intre în politică și de ce la ADN. “Am făcut-o din proprie inițiativă, nu am fost împinsă de nimeni în față, nu am fost trimisă de nimeni, este o convingere a mea. Faptul că am intrat în acest ADN a fost pentru că am cunoscut oameni în această formațiune politică care mi-au dat sentimentul din nou că pot să cred în România, că poate cineva să mai schimbe ceva, să facă ceva pe ici, pe colo. Că nu mă așteptam să mai schimbe nimeni nimic. Vor fi oameni care vor schimba, dar în următorii 20-30 de ani, nu mâine, cum se promite în campania electorală”, a spus Andreea Chirițescu.

Interesant este că la Târgu Jiu ADN este partidul care a reușit să capaciteze tinerii să intre în politică, mult mai mult decât au făcut-o alte partide. “Am intrat în ADN și i-am cunoscut pe acești oameni, oameni ca mine, care sunt foarte bine înrădăcinați pe domeniile lor, nu sunt nimeni, ci sunt ei înșiși puternici. Sunt oameni care s-au gândit să intre în această formațiune politică, unde nu există o ierarhie, nu există o cotizație, suntem toți în aceeași linie, se discută absolut orice. Este o treaptă superioară a ceea ce știam eu că este politica de la tatăl meu care a stat în PNL 25 de ani”, a mai spus Andreea Chirițescu la postul de radio. Tatăl este este Dorel Chirițescu, decan în cadrul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, care este în PNL de la începuturi, dar nu a avut acces până acum pe listele de candidați ale formațiunii politice.

Cât privește proiectele pe care le are, Andreea Chirițescu a spus că se va axa pe cultură, considerând că fiecare trebuie să se implice în domeniul la care se pricepe. “Vreau să scot copiii din case, să le fac programe speciale de teatru, seri de teatru, vreau să îi pun în distribuții de spectacole, să îi ajut să gestioneze genul acesta de emoții”, a spus actrița. “Vreau să le creez copiilor programe la care să vină de drag, să reușesc să îi fac să ridice ochii din tabletă sau din telefoane”, a mai spus tânăra candidată la un post de consilier local. (A.A.)

Vizualizări: 2,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: