Incredibil! Platforma REVISAL, a cărților electronice de muncă, în proprietate privată

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, spune că arhitectura sistemului REVISAL (Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor), folosită pentru evidenţa angajaţilor, este deținută de firma „Teamnet”, companie controlată de deputatul Sebastian Ghiţă. Ministrul a declarat la Digi24 că, în lipsa acestei platforme, nu s-a putut dezvolta separat registrul salariaţilor din sistemul public, care va sta la baza legii salarizării unitare.

„Lor le-a expirat contractul cu Inspecţia Muncii şi, în acest moment, avem o decizie a Curţii de Conturi care spune în mod explicit că Teamnet trebuie să cedeze toată proprietatea intelectuală, tot sistemul, pentru că îl are în mod fraudulos”, adeclarat Dragoş Pâslaru la emisiunea „În faţa ta” difuzată duminică pe Digi24.

Ministrul spune că informaţiile din baza de date sunt la Inspecţia Muncii, însă platforma software este în continuare deţinută de firma Teamnet, firmă controlată de deputatul Sebastian Ghiţă.

Pîslaru susţine că a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii firmei Teamnet însă aceştia au cerut mandatul acţionariatului străin pentru a putea preda codul sursă al aplicaţiilor software şi a fost stabilit un termen pentru un răspuns, care a fost depăşit însă. Cu toate acestea, spune ministrul, reprezentanţii firmei au promis că vor ceda o parte din codul sursă către Inspecţia Muncii. 

Ministrul precizează că nu este singura situaţie de acest gen şi că, în scurt timp, va prezenta firmele care deţin controlul asupra softurilor folosite în Ministerul Muncii. (A.A.)

Vizualizări: 2,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: