Rânca, ocupată de la Crăciun până la Sf. Ion

Iubitorii zonei montane Rânca s-au grăbit să achiziţioneze pachetele de sărbători puse la dispoziţie de hotelieri şi cabanieri. Ofertele variază în funcţie de condiţiile de cazare şi de meniu. Cei care au ales să petreacă noaptea de Revelion la Rânca au scos din buzunar între 1000- 1200 de lei/persoană. Pachetul presupune 4-5 nopţi de cazare, muzică live, foc de artificii şi meniuri pentru toate gusturile: carne de mistreţi, curcani la proţap, prepeliţe umplute cu portocale, dar şi sărmăluţe cu piftii.

Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor, dar şi proprietar de pensiuni, spune că pentru Revelion locurile de cazare sunt ocupate în proporţie de 100%, iar de Crăciun mai sunt libere doar câteva camere. Cele mai ieftine pachete oferite de cabanieri au fost concepute pentru zilele de Crăciun. „Masa festivă de Crăciun costă 90 de lei, iar cazarea 180 de lei/persoană în partea de pensiune şi 225 de lei cazarea, în partea hotelieră, cu mic dejun inclus, pentru trei nopţi. Meniul este unul tradiţional cu aperitiv, sărmăluţe cu piftii, carne de la garniţă, mix grill, pălincă, afinate, vişinate şi vin, la dispoziţie. Atmosfera va fi întreţinută de formaţia condusă de profesorul Ştefan Popescu”, a declarat Constantin Pănescu.
La Rânca sunt aşteptaţi turişti din Prahova, Constanţa, Ialomiţa, Bucureşti, Severin, Craiova, Oradea, Timişoara, Arad şi Câmpina. De Revelion, turiştii vor fi răsfăţaţi cu meniuri sofisticate. Pachetele pentru 4-5 nopţi de cazare cu două mase festive costă între 1000 şi 1200 de lei. „Pentru Revelion, am avut pachete cu 1200 de lei/persoană, în partea hotelieră, şi 1000 de lei/persoană, în partea de pensiune. În acest preţ sunt incluse cinci nopţi de cazare cu mic dejun şi cină, plus două mese festive. Avem atât preparate de bucătărie internaţională, cât şi preparate tradiţionale. Avem păstrăv proaspăt, şi mix grill compus din prepeliţă umplută cu portocală, pe garnitură de gutui cu mere verzi şi muşchi împănat, la grătar şi tort”, a precizat Constantin Pănescu.
Şi în noaptea de Revelion, turiştii se vor putea delecta cu muzică live, nelipsind nici tradiţionalul foc de artificii. La Rânca se va petrece şi pe 1 ianuarie, cabanierii oferind turiştilor curcani şi berbecuţi la proţap. Locurile de cazare din Rânca sunt ocupate deja până după Sfântul Ioan, deşi în momentul de faţă încă nu se poate schia.

Vizualizări: 2,790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: