Vicepreşedinte PNL Gorj: Plec din partid, pierd timpul

Vicepreşedintele PNL Gorj, Puiu Diaconescu, a anunţat joi la un post de radio că pleacă din partid. Diaconescu era mâna dreaptă a preşedintelui Dan Vîlceanu, era omul care purta negocierile pentru atragerea în partid a unor oameni cu şanse să câştige primăriile în 2020. Puiu Diaconescu a fost deja ofertat de PSD Gorj, partid în care de asemenea a fost vicepreşedinte timp de 9 ani. Plecat din PNL, Puiu Diaconescu a dezvăluit aspecte din culisele partidului.

Puiu Diaconescu şi-a anunţat plecarea din PNL la Interviurile Infinit FM, chiar înainte de a-l anunţa pe preşedintele Dan Vîlceanu. „Decizia este finală, dar nu vreau să vă spun motivele, pentru că nu am apucat să discut cu preşedintele partidului. Am avut o discuţie telefonică din concediu, de pe tren chiar, când mă întorceam de la Mangalia, i-am spus: «domnule preşedinte, nu merge». Pe mine mă pierzi, nu voi sta în partid să-mi pierd timpul de pomană. Şi nici să fac jocul unor grupări sau altor grupări”, a spus vicepreşedintele liberal, mărturisind că se gândea de trei zile dacă să ia sau nu o astfel de decizie.

 Îi voia în partid pe Ciocea, Filip şi Păiuşi

Una dintre nemulţumirile lui Puiu Diaconescu pare să fie aceea că negocierile începute de el pentru aducerea unor oameni în partid nu au fost finalizate în lipsa asumării unor decizii de către preşedintele Dan Vîlceanu. Diaconescu i-a ofertat pe primarii Ciocea, Filip şi Păiuşi în direct la unele emisiuni, dar spune că a avut întotdeauna girul lui Vîlceanu. „Tot ce am vorbit public ştia şi Dan Vîlceanu. Puiu Diaconescu a lucrat întotdeauna cu pixul pe masă, vrei voturi, asta trebuie să faci aici, asta aici. Am discutat şi de Ciocea, am discutat şi de Păiuşi. În premieră vă spun, când i s-a dat lui Pecingină Rovinariul şi Drăguţeştiul, i-am spus lui Dan Vîlceanu că nu face bine. Pecingină şi cu Barbu au avut nişte probleme în Rovinari. Mi-a zis: nu, îl trimit cu sarcină să îi aducă în partid pe Filip de la Rovinari şi la Drăguţeşti pe primar. I-am spus că nu cred că va reuşi. Eu pot să pun mâna pe icoană că discuţiile astea le-am avut”, a explicat Puiu Diaconescu.

Acesta a spus că Ion Ciocea a declinat oferta de a trece în PNL. „Mi-a spus că nu vine la PNL, mi-a spus şi de ce, dar permiteţi-mi să nu spun. Gândul lui este să se întoarcă la PSD, este amărât în străfundul inimii lui”, a mai spus Puiu Diaconescu la postul de radio.

Fără a fi foarte explicit, Puiu Diaconescu a sugerat că Ciocea aştepta promisiunea că va fi primul pe lista de Senat, iar Filip o decizie în PNL legată de contestatarii săi, ceea ce nu s-a întâmplat.

Vizualizări: 1,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: