Bugetul va fi rectificat, Ilie ar putea avea probleme

Bugetul Complexului Energetic Oltenia va fi rectificat, le-a promis ministrul energiei Victor Grigorescu sindicaliştilor prezenţi la întâlnirea de la Bucureşti. El le-a spus că bugetul rectificat va fi aprobat până la finalul mandatului său, adică în luna decembrie. Din această întâlnire a ieşit cu ceva probleme directorul Ionel Ilie. El nu a fost prezent pentru a se putea apăra, fiind într-o delegaţie în Statele Unite, dar i-a ţinut partea sindicalistul Gabriel Căldăruşe.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al CE Oltenia trebuie rectificat deoarece în el sunt trecute 2000 de concedieri şi au fost făcute doar 800. Recent, ministerul a retrimis bugetul la companie, iar sindicatele au început să strângă semnături pentru grevă generală. Luni au fost convocaţi lideri de la toate federaţiile semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă (CCM). Constantin Mitrescu, sindicalist în bazinul Rovinari, a declarat că aflaseră de la directorul Ionel Ilie că ministrul vrea să rectifice bugetul cu o condiţie: să semneze un acord prin care acceptă 2000 de concedieri în luna mai, în 2017.
„Nu-i adevărat ce spuneau în Directorat. Ilie spunea să încheiem un protocol cu ministerul că ne rectifică bugetul, dar cu condiţia să fim de acord cu 2000 de concedieri. Îi zisei, domnule, chiar aşa, ne-ai chemat aici să.... Nu-i adevărat domnule, a zis el, cine v-a spus? Păi directorul ne-a spus. Săriră care îl ţineau în braţe. Ne rectifică bugetul fără nicio condiţionare. Spusă că la anul veţi face restructurare cu Directoratul, cu criteriile pe care le stabiliţi“, a spus Mitrescu.
Din partea Directoratului au participat Laurenţiu Ciobotărică, Daniel Antonie şi Ovidiu Bălăcescu, dar şi preşedintele Consiliului de Supraveghere Cornel Bobîlcă şi membrul în CS Dan Codescu. Din partea Ministerului au fost ministrul Victor Grigorescu şi secretarul de stat Corina Popescu.

Vizualizări: 4,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: