Lucia Vladimirescu: Luceafărul Oradea va continua în Liga 3, la Sânmartin

Oficialii clubului Luceafărul Oradea au confirmat retragerea echipei bihorene din Liga 2, după ce ieri antrenorul Cristian Lupuț afirmase că în prima etapă, deși avea joc programat acasă, Oradea va juca pe terenul de la Severin. Luceafărul se retrage astfel din Liga 2 dar ia locul din Liga 3 al ACS Energeticianul iar echipa care va evolua în Liga 2 va fi de fapt formația care are sediul social în Târgu Jiu.

Oradea nu are noroc la echipele de fotbal în Liga 2, experiemntul cu Luceafărul Oradea, echipă preluată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, dovedindu-se un eșec. După ce au dispărut echipele CF Liberty şi FC Bihor, a venit rândul Luceafărului Oradea să dispară de pe harta ligii a doua. La doi ani distanţă în care finanţarea Luceafărului Oradea a venit de la Târgu Jiu, echipa de Liga a II-a nu va mai continua să joace la Sânmartin. Explicațiile oficiale au venit de la președintele clubului orădean Lucia Vladimirescu, care totuși dă asigurări că Luceafărul va activa în Liga 3. „După doi ani în care am finanţat Luceafărul, am decis să retragem echipa din Liga a II-a, din cauza faptului că nu am mai avut resurse financiare suficiente. În 2017 am preluat un club aproape desfiinţat, i-am asigurat finanţarea şi ne-am clasat în fiecare an pe locul 8. Nu am plecat până acum pentru că am tot sperat ca autorităţile locale să vină alături de noi, pentru că nu e uşor să susţii o echipă în Liga a II-a . În toată această perioadă am depus adrese la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean. Am sperat, am aşteptat, însă nu ne-au oferit niciun sprijin. Când am dorit să jucăm aul trecut cu Astra în Cupa României pe Stadionul Iuliu Bodola am fost refuzaţi. Echipa Luceafărul va continua în Liga a III-a la Sânmartin, iar jucătorilor care doresc le-am oferit posibilitatea să continue în eşalonul doi”,  a spus oficialul echipei bihorene pentru bihon.ro.

Chiar dacă mai este puţin timp până la startul sezonului, mutarea este posibilă pentru că Luceafărul Oradea a renunţat luni la locul din Liga 2, iar prima sub linie este ACS Energeticianul, care ar urma să preia locul formaţiei bihorene. Locul „energeticienilor” din eşalonul trei va fi luat de Luceafărul Oradea, care va continua să joace la Sânmartin şi se va pregăti pentru derby-urile locale cu nou promovata CSC Sânmartin.  Rămâne ca și FRF să oficializeze modificările, iar dacă acest lucru se va întâmpla meciul cu Sportul Snagov se va desfăşura la Drobeta Turnu Severin.

Vizualizări: 984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: