Minerii gorjeni negociază cu Şeitan reducerea vârstei de pensionare

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, va veni sâmbătă în Gorj pentru a participa la o dezbatere pe tema reducerii vârstei de pensionare a minerilor. Invitaţia a fost făcută de deputatul PDL, Severus Militaru, care a spus că la întâlnire sunt aşteptaţi şi liderii de sindicat precum şi ceilalţi parlamentari de Gorj. Reducerea vârstei de pensionare la 55 de ani este principalul subiect susţinut de Militaru în timpul campaniei electorale dar şi pe vremea când era lider de sindicat. Recent, acesta a prezentat chiar şi un film realizat la locul de muncă al minerilor pentru a impresiona parlamentarii ca să voteze „pentru“.

Militaru a vorbit de nenumărate ori de condiţiile de lucru ale minerilor din carierele de suprafaţă. Acesta a explicat faptul că vârsta de 55 de ani ar fi potrivită pentru ieşirea la pensie, vârsta actuală fiind mult prea mare judecând după munca depusă. Acesta a depus chiar şi o lege în acest sens. Deputatul PDL a precizat că speră ca măcar ca unele puncte din legea propusă de el să fie amendamente acceptate pentru legea dezbătută acum în Parlament referitoare la salarizarea unitară.

Militaru a obţinut acum confirmarea ministrului şi speră să ia în seamă propunerile lui şi a celor veniţi la şedinţă.

Întâlnirea la care au fost invitaţi şi sindicaliştii dar şi directorii complexurilor energetice precum şi parlamentarii de Gorj urmează să aibă loc sâmbătă la Rânca.

„I-am făcut o invitaţie domnului ministru pe care a şi acceptat-o, pentru a dezbate posibilitatea reducerii vârstei de pensionare pentru cei care lucrează în condiţii speciale în carierele de lignit de la suprafaţă. Sper să obţinem reducerea vârstei de pensionare la 55 de ani“, a spus Militaru.

„Am invitat directorii complexurilor, sindicaliştii din Comisia de Siguranţă şi Securitate în muncă, conducerea SNLO, a Federaţiei Mine Energie precum şi toţi parlamentarii de Gorj“, a explicat deputatul.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: