100 de lei în plus pentru cei 13.300 de salariaţi ai CE Oltenia

Eugen Iovan, lider sindical la termocentrala Turceni, a spus că din aprilie fiecare salariat al Complexului Energetic Oltenia va primi în plus cel puţin 100 de lei la salariu. Va fi şi un maxim de 150 de lei, spune Iovan. După intrarea în vigoare a noului Contract Colectiv de Muncă, şi primele vor fi mai mari cu 100 de lei.

Iovan susţine că, spre deosebire de majorările făcute în februarie, de această dată vor beneficia toţi salariaţii. „Se fac nişte criterii, va fi minim şi maxim. Vă dau un exemplu, pe care eu l-am afişat în termocentrală deja de săptămâna trecută. Minim 100 de lei şi maxim 140-150 de lei, excepţie făcând cei care au fost promovaţi sau care au atribuţiuni în plus faţă de colegi. Asta va fi regula la Turceni. Nu ar fi normal ca salariaţii care nu au luat nimic în prima etapă să nu ia nici acum”, a spus Iovan la Radio Infinit.

Liderul sindical este convins că la Turceni nu vor fi nemulţumiri, aşa cum au fost în alte zone, pentru că totul s-a făcut transparent: „Au mai fost probleme prin alte zone. Nicidecum la Turceni. E problema fiecărei zone, la Turceni va fi aceeaşi transparenţă. Vrem egalizare, în sensul că la aceeaşi muncă să fie acelaşi venit”.

Ion Ruşeţ, consilier al directorului general, a spus că sunt premise ca noul Contract Colectiv să fie semnat în următoarele zile, pentru a putea intra în vigoare la 1 aprilie. Acesta a spus că prima de 1 mai, de Ziua Meseriei şi de sfârşit de an va fi de 1.100 de lei, cu 10% mai mare decât anul trecut.

Vizualizări: 5,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: