12 evenimente rutiere într-o singură zi pe Defileul Jiului

Drumurile recent modernizate au ajuns un pericol pentru șoferii care apasă prea tare pedala de accelerație și se angajează în depășiri periculoase. O demonstrează numărul mare de evenimente rutiere care au avut loc, în ultima perioadă, pe Drumul Național 66, în Defileul Jiului, porțiune de șosea recent modernizată. „Este jenant când îi auzi pe toți că se întâmplă accidente pentru că nu avem drumuri”, a fost reacția directorului de la Drumurile Naționale Târgu Jiu.

Ion Tudor a explicat că au fost zile în care drumarii au fost nevoiți să intervină la câte 12 incidente în trafic, toate pe tronsonul între Bumbești-Jiu și Petroșani.

Tudor este convins că accidentele nu au loc din cauza drumurilor proaste. Dimpotrivă.  „Este jenant când îi auzi pe toți că se întâmplă accidente pentru că nu avem drumuri. Vă dau un exemplu, când Defileul nu era făcut sau era așa cum era, aveam unul sau poate două maximum accidente pe lună. Acum sunt zile în care am avut 12 evenimente între Petroșani și Bumbești-Jiu în 24 de ore. A fost drumul bun, crengi uscate, a plouat, s-a creat un pic de mâzgă și îi scoteam de prin parapet sau de prin tufe. De ce? Viteza, neatenția și iresponsabilitatea în depășire”, a declarat Ion Tudor.

Cu toate acestea, șeful Drumurilor Naționale Târgu Jiu admite că este nevoie de șosele mai bune, de autostrăzi. „Avem o problemă, în schimb, legată de drumuri. Sunt foarte aglomerate și, din cauza asta, timpul este mai mare până ajungi la București. Ar trebui străzi mai multe, mai largi, șosele în adevăratul sens al cuvântului. Ai prins TIR-ul în față și stai după el. Să vezi câte 100 de mașini pe Dealul Negru. Avem drumuri, dar nu sunt suficiente. Drumurile sunt reabilitate, dar mai sunt și zone unde nu am apucat să le reabilităm, dar asta nu înseamnă că este tragedie, că este dracul atât de negru, dar toată lumea vorbește de drumuri că e un subiect care te ține atent. Nu se poate să jignești, să înjuri anumiți oameni”, a mai adăugat Ion Tudor, la Sud FM.

Vizualizări: 2,914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: