Ce alimente să consumi pentru a avea energie toată ziua

Există o serie de alimente care te ajută pentru a avea energie toată ziua. Acestea nu trebuie să-ți lipsească din casă nici măcar iarna, când sunt mai greu de procurat.

Iarna, când zilele sunt scurte şi nopțile mai lungi, te simți obosit din cauza lipsei luminii soarelui și a căldurii. Cu toate acestea, iată care sunt alimentele care îți pot da un surplus de energie în zilele acelea când simți că nu te mai poți concentra nici la serviciu.

Specialiștii în nutriție ne sfătuiesc să înlocuim chipsurile, alunele, popcornul și ciocolata cu alimente mai sănătoase, atunci când simțim nevoie de a mânca ceva, când suntem acasă.

1.Ciupercile sunt un supliment excelent pentru carne. Sunt gustoase, sățioase și foarte hrănitoare. Mai mult de atât, ciupercile normalizează funcționarea florei intestinale și ajută la secreția serotoninei, hormonul fericirii.

2.Alunele de pădure sunt foarte sănătoase după cum susţin şi  nutriționiștii. Consumate cu moderație, alunele de pădure sunt bogate în acizi grași Omega 3 și ajută la buna funcționare a sistemelor hormonal și nervos.

3. Legumele verzi nu pot lipsi pentru că oferă cantitatea de fier necesară organismului, pe lângă cea din carnea de vită. Fie că vorbim de salată, spanac, ruccola, ștevie, toate aceste legume verzi ajută la calmarea depresiei. De asemenea, conțin antioxidanți și au proprietăți antiinflamatoare.

4. Fructele de pădure sunt foarte sănătoase deoarece conțin antioxidanți, protejează sistemul nervos, ajută la dezintoxicarea organismului, precum și reglarea nivelului de zahăr în sânge.

5. Roșiile, pe lângă faptul că sunt tare gustoase când le consumi cu brânză sau verdețuri, sunt foarte hrănitoare pentru organism, spun specialiștii în nutriție. Tomatele ajută la reglarea metabolismului pentru că ele conțin acid folic și acid alfa-lipoic, care ajută la arderea grăsimilor și reglează și insulina din corp.

Vizualizări: 2,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: