14 condamnări pentru ţepe cu telefoane mobile

Un gorjean arestat anul trecut într-o anchetă derulată în județul Dolj a primit o condamnare de câțiva ani de închisoare după ce s-a ales cu 14 condamnări de câte un an pentru tot atâtea telefoane mobile pe care le-a promis unor clienți contra unor sume importante de bani.

Andrei Robert Petria așteaptă ca la Curtea de Apel Craiova să primească anul acesta o condamnare mai uşoară, eventual cu suspendarea executării, după ce, în octombrie anul trecut, cele 14 pedepse dispuse împotriva sa au fost contopite într-una singură, de 5 ani și 4 luni. „ Condamnă pe inculpatul Petria Andrei Robert la 14 pedepse de cate 1 an închisoare pentru 14 infracțiuni de "fraudă informatica". (...) contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa de 1 an închisoare la care adaugă sporul de 4 ani si 4 luni închisoare, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpatul Petria Andrei Robert să execute pedeapsa rezultantă de 5 ani si 4 luni închisoare in regim de detenţie. (…) Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Petria Andrei Robert durata reţinerii şi arestării preventive de la 14.04.2016 la zi”, se arată în decizia Judecătoriei Craiova.
Conform rechizitoriului, Petria își căuta clienții pe internet prin publicarea unor anunțuri ce vizau vânzarea unor telefoane scumpe, de ultimă generație. Doritorii care căutau telefoanele „de fițe” plăteau un avans de 100 sau 200 de lei, după care nimeni nu le mai răspundea la telefon atunci când sunau să se intereseze de soarta comenzii lor. „În perioada octombrie 2015 – martie 2016, inculpatul Petria Adrian Robert a introdus date informatice, constând în postarea mai multor oferte de vânzare a unor telefoane mobile Samsung S6 sau Iphone 6 și plăci de bază pentru telefoane Iphone pe platforma specializată în tranzacționarea de bunuri on-line, olx.ro. Persoanele vătămate, fiind interesate de achiziționarea bunurilor pe care inculpatul le oferea spre vânzare, contactau inculpatul care, în vederea perfectării tranzacției, le solicita achitarea unui avans. După ce transmiteau anumite sume de bani cuprinse între 100 și 200 de lei prin intermediul serviciului de transfer monetar Western Union, persoanele vătămate nu mai beneficiau de bunuri”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Cei mai mulți dintre cei păcăliți nici măcar nu și-au mai cerut banii înapoi, doar unul singur având astfel de pretenții pe parcursul procesului. Judecătorii au dispus totuși confiscarea de la inculpat a 1079 lei proveniți din avansurile încasate ilegal de la clienți, gorjeanul având de plătit și 500 de lei cheltuieli de judecată către stat.

Vizualizări: 1,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: