2018 vine cu mai puţini bani pentru Primăria Târgu Jiu. Romanescu: Nu renunţ la investiţii!

Primăria Târgu Jiu va avea, anul viitor, un buget mai subţire faţă de cel din acest an. În 2018, se vor reduce veniturile municipalităţii cu aproximativ 15 milioane de lei, susţine primarul Marcel Romanescu. La momentul bilanţului, edilul a readus în discuţie eşecul de a cumpăra terenul din strada Geneva, dar a dat şi asigurări că va duce la bun sfârşit promisiunile din programul electoral chiar dacă va avea mai puţini bani la dispoziţie.

Reporter: Cum este sfârşitul anului 2017 pentru dumneavoastră?

Marcel Romanescu: Este un gust amar. E clar că în vederea fluidizării traficului este nevoie să iei decizii care presupun şi anumite costuri. Nu am avut susţinerea necesară şi acest lucru m-a întristat.

Rep.: La cine v-aţi referit când aţi spus că sunt aleşi care vă pun beţe în roate?

M.R.: M-am referit la toţi politicienii care nu au considerat ca fiind oportună această investiţie. Municipalitatea o putea folosi în interesul cetăţeanului. Nu vorbim acolo doar de o eventuală parcare, ci şi despre spaţii care deservesc acum şcoala Ştefulescu şi câteva locuinţe din zonă.

Rep.: Care este obiectivul pentru anul viitor? Din punct de vedere politic.

M.R.: Este obiectivul pe care l-am avut întotdeauna: acela de a ţine organizaţia PNL cât mai unită şi de a putea să creez un grup care a demonstrat că poate face performanţă aşa cum a dovedit în 2017. Îmi doresc o organizaţie puternică la Târgu Jiu. Orice preşedinte îşi doreşte acest lucru.

Rep.: Cu cât va scădea bugetul municipalităţii după transferul contribuţiilor?

M.R.: În acest moment, nu avem datele exacte. Bugetul va fi semnificativ mai mic decât anul viitor. Până când nu avem bugetul aprobat la Consiliul Judeţean, nu ştim pe ce sume ne putem baza anul viitor. Este o estimare. O sumă undeva în jur de 150 de miliarde de lei (n.r. lei vechi). Nu ştim încă exact. După ce se aprobă bugetul de la Consiliul Judeţean, vedem şi noi sumele.

Rep.: Veţi fi nevoit să renunţaţi la investiţii dacă nu vor mai fi bani suficienţi?

M.R.: Vom încerca să compensăm prin proiectele pe fonduri europene. Anul viitor, vom beneficia de 300 de miliarde prin PNDL pentru investiţiile pe care le avem previzionate pentru anul 2018. Nu putem spune că nu vom avea investiţii. Avem cele 300 de miliarde care vor acoperi mare parte din lucrările pe care ni le-am propus pentru anul viitor.

Rep.: Care sunt priorităţile pentru anul viitor?

M.R.: Sunt mai multe priorităţi. Vrem să mergem pe un program integrat în anumite cartiere. Ne dorim să mergem pe canalizare, asfaltarea aleilor, reabilitarea sistemelor de apă. Vom merge pe amenajarea locurilor de joacă din municipiu. Vom mai avea ca prioritate amenajarea a şapte baze sportive, vom mai depune şi noi proiecte pentru construirea unor locuinţe pentru tineri. Va fi o discuţie înainte de a creiona acest buget. Nu am o majoritate care să-mi permită să merg doar pe proiectele pe care mi le-am propus. Va fi o discuţie cu cei doi viceprimari şi vom vedea exact cum vom fundamenta acest buget.

Vizualizări: 1,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: