23 de organizații PDL dizolvate, 10 în reorganizare

Aproape jumătate din organizațiile PDL Gorj au fost aspru sancționate în ședința de birou permanent județean care a avut loc aseară. Practic, conducerile a 23 de organizații au fost dizolvate, iar alte zece filiale au intrat în reorganizare. Primarul din Țicleni, Ion Ungureanu, a primit mustrare scrisă ca urmare a rezultatului catastrofal de la recentele alegeri europarlamentare.

Filiala Gorj a PDL a fost nominalizată printre organizațiile cu rezultate bune la alegerile europarlamentare, scorul obținut fiind peste media pe țară. Mai mult, împreună cu candidatul independent Elena Băsescu, revenită în PDL imediat după alegeri, democrat-liberalii gorjeni au depășit PSD Gorj. În ciuda unor rezultate aparent mulțumitoare, conducerea PDL Gorj a decis să taie în carne vie, luând măsuri cu zeci de filiale.

Astfel, birourile permanente locale din 23 de organizații au fost dizolvate, urmând ca până la sfârșitul lunii iulie să aibă loc alegeri în vederea desemnării unor noi conduceri. Printre filialele cu conduceri dizolvate se numără și cea de la Târgu Jiu, a cărei președinție era deținută interimar, de puțină vreme, de Gore Popescu. La acestea se mai adaugă zece organizații care au intrat în reorganizare, în sensul că se păstrează un nucleu de conducere, dar care trebuie să prezinte rapid un plan de revigorare. Un exemplu în acest sens este organizația de la Motru.

Ionel Manțog, cel care a fost director de campanie la recentele alegeri europarlamentare, a declarat că măsurile luate aseară sunt ca urmare a analizării rezultatelor tuturor scrutinelor electorale care au avut loc din 2007 încoace.

Primarul din Țicleni s-a ales cu o mustrare

Tot în ședința de aseară a BPJ, democrat-liberalii au decis să-l sancționeze cu mustrare pe primarul din Țicleni, ca urmare a rezultatului catastrofal obținut de PDL în această localitate. Astfel, democrat-liberalii au luat la Țicleni doar 160 de voturi, fiind pe locul patru, după PSD, PNL și PRM. Mai mult, după cum a precizat Ionel Manțog, la Țicleni există un conflict deschis între primarul Ungureanu și restul organizației: “Din păcate acolo există unele neînțelegeri, așa că am creionat trei soluții posibile. Fie primarul se împacă și colaborează cu restul organizației, fie e organizația de vină și o dizolvăm, fie e primarul de vină și îi retragem sprijinul politic. Încă nu am finalizat analizele, dar urmează să luăm o decizie și la Țicleni”.

Președintele interimar al PDL Gorj a fost mandatat tot în ședința BPJ de aseară să propună biroului permanent național măsuri ce trebuie luate la nivelul conducerii județene, cu acei lideri care nu s-au implicat suficient în campania electorală.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: