Turburea nu are încă un primar după moartea fostului edil

Moartea fulgerătoare a lui Adrian Daniel Ursulescu miercurea trecută a lăsat vacant postul de primar al comunei Turburea, locul său nefiind ţinut nici până acum de un viceprimar din simplul fapt că localitatea nu are aşa ceva. De pe margine politicienii îşi fac tot felul de calcule, cei cu şansele cele mai mici având aspiraţiile cele mai mari, până când aceştia vor avea o soluţie la problema respectivă comuna fiind condusă de secretarul Maria Goanţă. 
 Liderul PRM Gorj, Ion Fugaru, are speranţele cele mai mari pentru preluarea postului vacant, el susţinând că partidul său are şanse suficient de mari să câştige postul de viceprimar al comunei Turburea, deşi filiala are un singur consilier acolo. Fugaru crede în şansa partidului său pentru că şi el la Târgu Cărbuneşti a devenit viceprimar în urmă cu un an, deşi era singurul consilier local al organizaţiei. Acesta spune că şansele consilierului PRM sunt legate de jocurile pe care le vor face PSD şi PDL, partide care, împreună pot să formeze o majoritate în Consiliul Local Turburea. Fugaru afirmă că eventualul sprijin pe care cele două partide l-ar putea da fostului primar şi fostului viceprimar al comunei, care sunt consilieri de un an de zile, nu va duce şi la votarea celor doi. Liderul PRM Gorj susţine că nici Teodor Iloiu şi nici Ion Bârcă nu sunt doriţi de restul consilierilor pentru a reveni în funcţii de conducere, motiv pentru care spune că jocurile pentru alegerea unui viceprimar la Turburea sunt destul de complicate.
 "Nu-i agrează nimeni pe cei doi, nici măcar de la nivel de judeţ pentru că au mai fost ei pe acolo şi au arătat oamenilor ce pot să facă. Partidele, de data aceasta, nu-i vor putea sancţiona pe consilierii care nu votează aşa cum li se cere din simplul considerent că votul este secret, deci omul nu poate fi obligat să voteze aşa cum vreau eu sau altcineva. PRM are acolo un om şi mai are şi PNG un consilier, restul până la 13 fiind ai PSD, PDL şi PNL. Eu am vorbit cu ai mei şi de dimineaţă şi i-am învăţat că dacă negociază şi sunt băieţi deştepţi trebuie să se aşeze la masa negocierilor şi, în spatele cortinei, pot să îşi asigure victoria. Şi la Târgu Cărbuneşti PSD a fost puternic şi eu am fost singur la PRM şi am ieşit viceprimar, aşa că nu depinde numai de numărul de voturi", spune Fugaru.

 Alegeri poate la toamnă

 Postul de viceprimar este vacant de mai mulţi ani la Turburea, iar ocuparea acestuia acum a devenit o necesitate după ce primarul localităţii, Adrian Daniel Ursulescu, a decedat în urma unui accident rutier. Edilul a fost înmormântat la sfârşitul săptămânii trecute, iar în lipsa sa şi a unui viceprimar, comuna este condusă de secretarul localităţii. Consilierii vor trebui să aleagă în următoarele zile un viceprimar din rândul lor, după care, în termen de 3 luni, autorităţile judeţene sunt obligate să organizeze la Turburea alegeri anticipate pentru funcţia de primar. 
 Consilierii vor fi consultaţi azi de secretarul Maria Goanţă în privinţa convocării lor într-o şedinţă extraordinară în cadrul căreia să fie ales noul viceprimar. Liderii PSD şi PDL Gorj au dat de înţeles că sunt interesaţi de ocuparea postului de viceprimar mai ales că, vinerea trecută, dacă nu murea Ursulescu, fostul primar de până acum un an, Teodor Iloiu, urma să fie ales viceprimar. Ghinionul a făcut ca Ursulescu să moară înaintea acestei şedinţe şi, astfel, să-i complice viaţa lui Iloiu, un social democrat pe care l-a bătut anul trecut în turul doi al alegerilor locale.


Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: