3 situatii care impun montarea unui filtru antimagnetita

Pentru a avea parte de confort, de armonie si de o stare constanta de bine acasa, alaturi de cei dragi, nu este suficient sa alegi cele mai bune echipamente. Este necesar, de asemenea, sa te ocupi si de intretinerea acestora, asigurandu-te ca vor oferi un randament maxim pe termen lung.

Daca ai o centrala termica, unul dintre echipamentele esentiale pentru buna functionare a acesteia este un filtru antimagnetita. Pentru a afla la ce anume serveste acesta, mai intai este nevoie sa cunosti o serie de detalii despre magnetita.

Ce este magnetita si cum poate afecta functionarea centralei

Compusul cunoscut sub numele de magnetit sau magnetita face parte din grupa oxizilor de fier cu proprietati feromagnetice. De culoare neagra, cu un luciu mat, metalic, este rezistent la coroziune si poate sa apara in instalatiile cu componente din otel sau fonta. Acest fenomen are loc din cauza conditiilor de temperatura, presiune si oxigen din fluidul termic, care genereaza procese complexe de oxidare.

Prezenta magnetitei poate fi verificata cu usurinta, prin simpla studiere a culorii agentului termic. In cazul in care aceasta este neagra sau de o nuanta inchisa la culoare, apropiata de negru, cu siguranta vei avea nevoie de un filtru antimagnetita, pentru a rezolva problemele care nu vor intarzia sa apara.

Cele mai frecvente 3 situatii care impun montarea unui filtru antimagnetita

Nimeni nu isi doreste ca centrala termica sa devina mai putin eficienta, deoarece asta inseamna atat scaderea confortului, cat si cresterea costurilor suportate pentru incalzire si pentru apa calda. Exista o mare probabilitate ca problemele sa fie cauzate de magnetita daca ele se manifesta in oricare din modurile urmatoare:

• daca centrala nu mai functioneaza, iar avariile semnalate pe display au legatura fie cu pompa de circulatie, fie cu schimbatorul de caldura;

• in situatia in care, din cauza unui randament scazut al sistemului de incalzire, consumul de gaz creste considerabil;

• atunci cand caloriferele nu se mai incalzesc sau scot diferite zgomote deranjante, iar cand le aerisesti observi ca agentul termic are o culoare inchisa.

Pe langa aceste situatii mai frecvent intalnite, merita sa verifici daca nu cumva ai nevoie de un filtru antimagnetita si atunci cand in centrala se aud zgomote deranjante sau cand apa calda ori agentul termic nu sunt produse la temperatura setata. De asemenea, este nevoie de verificari si daca robinetii instalatiei sunt blocati si nu se mai pot nici deschide, nici inchide complet in situatii de urgenta.

Ce beneficii ofera folosirea unui filtru antimagnetita?

Un astfel de echipament impiedica producerea daunelor provocate de faptul ca, in timpul circulatiei agentului termic prin instalatie, sunt antrenate diferite particule metalice si nemetalice. In timp, acestea se depun pe suprafata diferitelor componente ale instalatiei, facand necesara curatarea sau schimbarea acestora.

Pentru evitarea unor asemenea probleme, care genereaza costuri insemnate, un filtru antimagnetita se dovedeste ideal, oferind urmatoarele beneficii:

• eliminarea costurilor pentru revizii, spalari chimice sau inlocuirea unor piese;

• scaderea considerabila a riscului de defectiune a centralei;

• economie de energie de pana la 6%;

• instalarea si intretinerea facile.

Daca ai cumparat o centrala de calitate, ai grija si de intretinerea ei, astfel incat sa ofere un bun randament pe termen cat mai lung! Cu astfel de decizii inspirate, vei avea parte de confort si armonie, alaturi de cei dragi!

Galerie foto


Vizualizări: 1,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: