Ce termen de valabilitate are de fapt uleiul

Există mai multe alimente care se pot altera înainte de termenul de valabilitate trecut pe etichete, dacă nu sunt depozitate în mod corespunzător.  Printre acestea se numără și uleiul care se poate strica cu mult înainte de data înscrisă pe etichete.

Deși are un termen de valabilitate de 12 luni, uleiul trebuie să fie depozitat corespunzător pentru a putea fi consumat în siguranță după un an de zile. Mai exact, pentru a fi păstrate în condiții optime, sticlele de ulei trebuie ținute într-o încăpere aerisită și răcoroasă, unde nu pot pătrunde razele soarelui sau căldura. În cazul în care ai deschis o sticlă de ulei în urmă cu câteva luni și nu l-ai mai folosit de atunci, trebuie să miroși conținutul înainte de a-l consuma. Uleiul se alterează repede la căldură și capătă un miros rânced.

Există mai multe alimente care se pot altera înainte de termen, nu doar uleiul, ci chiar şi făina. Trebuie să avem în vedere că făina este garantată 6 sau 12 luni, doar dacă a fost depozitată corect.

Pungile de făină trebuie păstrate într-un loc uscat și răcoros, unde nu pot ajunge unele insecte, căldura sau umezeala. Dacă în urmă cu ceva timp ai deschis o pungă de făină și vezi că acum miroase sau a făcut cocoloașe, nu o mai folosi.

Şi pesmetul trebuie consumat în câteva săptămâni de la deschiderea pungii, mai ales dacă ții punga în locuri calde și umede. Acest aliment ar putea să se strice, dacă este păstrat în condiții necorespunzătoare, indiferent de termenul inscripționat pe etichetă.

Chiar și condimentele uscate, cum ar fi mărarul, pătrunjelul, busuiocul, coriandrul și chiar și piperul își pot pierde aroma dacă ambalajele acestora au fost desfăcute. Chiar dacă sunt valabile până la un an de zile, ele își pierd aroma în doar câteva săptămâni dacă au fost lăsate la întâmplare, cu ambalajul deschis.

Vizualizări: 1,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: