31 iulie, termen limită pentru subvenţia la motorină

Fermierii gorjeni care efectuează activităţi mecanizate mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a depune cererile în vederea obţinerii subvenţiei la motorină. Termenul limită pentru cel de-al doilea trimestru este data de 31 iulie.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă, stabilită la 21 de euro pe 1.000 de litri, pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Pentru ultimul trimestru din 2013, agricultorii au primit 1,39 lei pe fiecare litru, în primul trimestru din acest an, sprijinul a crescut la 1,51 lei pe litru, iar după 1 aprilie, odată cu majorarea suplimentară a accizei cu şapte eurocenţi, Ministerul Agriculturii va compensa creşterea şi va plăti fermierilor aproximativ 1,8 lei pe litru.

Fermierii pot opta pentru modalitatea de plată a motorinei utilizate în activităţile mecanizate din agricultură. Astfel, ei pot alege dacă primesc banii eşalonat pe patru trimestre anuale sau integral. Suma integrală o vor primi însă abia la finele anului, după ce au achiziţionat pe cont propriu cantitatea de motorină necesară.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: