4 TW, producția prognozată anul viitor la CEO

Complexul Energetic Oltenia va produce anul viitor doar 4 TW, potrivit unui document al companiei. Societatea ar putea începe anul viitor cu doar patru grupuri funcționale. Din cele șase pe care le are, unul este încă în modernizare (5 Rovinari), iar unul de la Ișalnița va intra în rezervă tehnică la finalul acestui an. 

“Trebuie pregătit un buget pentru 2024 și un plan cu cantitate de cărbune pentru o producție de 11,2 milioane de tone, mai mică decât cea prognozată de 14,2 milioane de tone. Pentru Craiova II trebuie asigurată cantitatea de două milioane de tone, iar restul trebuie utilizată pentru a produce 4 TW în loc de 7 TW cât era prognozat”, scrie în minuta grupului de lucru pentru CEO, constituit la nivelul Ministerului Energiei.

Potrivit planului de restructurare, de la 1 ianuarie 2026 tot ce înseamnă cărbune va fi închis sau în rezervă tehnică. Grupul de lucru de la nivelul ministerului are drept scop să obțină acordul Comisiei Europene pentru a amâna închiderea unor capacități.

Vizualizări: 2,918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: