41 de localități din Gorj, în scenariul roșu. Apelul prefectului Iacobescu!

Instituția Prefectului face apel către toți cetățenii județului Gorj să se vaccineze și să respecte regulile de protecție anti-COVID, având în vedere creșterea numărului de persoane infectate și a numărului de pacienți internați în spitalele din județ.

În județul Gorj, la ora actuală, 41 de localități se află în scenariul roșu, cea mai mare incidență înregistrându-se în Văgiulești (11,19), Arcani (10,15), Cătunele (9,92) și municipiul Motru (8,35).

Iar situația în spitale este în continuare gravă. 472 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în acest moment și nu există nici un loc liber la secțiile ATI de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești.

„Situația este cu atât mai gravă cu cât varianta Delta este mai transmisibilă decât celelalte variante ale virusului. Dacă respectarea măsurilor de prevenție (purtatul măștii, distanțarea fizică, igiena mâinilor) ne ajută să reducem șansele de a fi expus la virus sau de a-l răspândi la alții, vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă cea mai eficientă modalitate de a scăpa de formele grave ale bolii, diminuând riscul de internare sau de complicații”, transmite Prefectura Gorj.

Până în prezent, un număr de 82.604 gorjeni au fost imunizați cu schema completă de vaccinare.

„Deși vaccinarea este un act voluntar, este și unul de responsabilitate. Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare a virusului și de îmbolnăvire a altor persoane”, mai susțin reprezentanții Prefecturii Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 3,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: