5 avantaje ale grătarului pe gaz

Înainte de a decide dacă să cumpărăm un grătar pe gaz sau unul pe cărbune, ne confruntăm cu întrebarea: Care este cea mai bună opțiune pentru nevoile noastre? Pe de o parte, grătarul cu cărbuni este un echipament tradițional care este folosit de mult timp, așa că putem avea ideea că este mai bun.

Cu toate acestea, grătarul cu cărbuni poate fi mai complex de utilizat din cauza faptului că nu știm cum să aprindem focul sau că trebuie să așteptăm prea mult timp pentru a putea începe să gătim mâncarea.

În plus, trebuie folosit într-o zonă ventilată, din cauza efectelor negative pe care le are inhalarea fumului produs de ardere. Există chiar persoane care sunt foarte sensibile la această situație și, prin urmare, nu se pot expune la ea.

Pe de altă parte, grătarele pe gaz sunt modele mai recente și care beneficiază de câteva avantaje. Pe un astfel de grătar se poate frige și carnea la grătar și se poate obține o gătire ideală a unei mari varietăți de alimente, la fel ca în cazul unui grătar cu cărbuni, deci este o alternativă excelentă pentru a pregăti grătare sau pentru a găti în cadrul petrecerilor noastre de acasă.

Cum funcționează un grătar pe gaz?

Marea diferență dintre acest tip de grătar și cel tradițional este că nu necesită cărbune, ci doar o butelie de gaz pentru grătar. Prin urmare, procesul de gătit este mai puțin rustic, trebuie doar să aprindeți grătarul pentru a începe să gătiți friptura. În plus, totul este mult mai rapid și în orice moment avem posibilitatea de a avea un control mai mare asupra intensității focului pentru a găti. Este posibil chiar să alegem să îl oprim după ce am gătit câteva alimente, pentru a-l porni rapid și fără prea mult efort atunci când continuăm gătitul altor alimente.

5 avantaje de a avea un grătar pe gaz acasă

1. Proces rapid de grătar

Unul dintre principalele avantaje de a avea un astfel de grătar este ușurința cu care acesta poate fi pornit și operat fără bătaie de cap. Aceste dispozitive pot fi folosite rapid, deoarece nu este nevoie de mult timp pentru a preîncălzi grătarele (maxim 10 minute pentru a ajunge la temperatura ideală).

De asemenea, aceste grătare ajută la gătirea, într-un timp scurt, a cărnurilor și a altor alimente care sunt puse pe grătar, astfel că depășesc grătarele cu cărbuni în ceea ce privește viteza de gătire și de atingere a temperaturii potrivite.

2. Controlul temperaturii

În ceea ce privește capacitatea și ușurința cu care funcționează grătarele pe gaz pentru a se încălzi, trebuie remarcat faptul că temperatura de gătit poate fi ținută sub control. Acest lucru este posibil datorită faptului că rotisoarele au diferite butoane de control care sunt integrate într-un panou frontal. În acest fel, vom găti ca și cum am folosi aragazul, adică vom putea determina nivelul flăcării dacă dorim o gătire lentă sau una mai rapidă.

3. Gătire mai curată

Trebuie să știm că, în cazul grătarelor pe gaz, se obține un grătar mult mai curat prin suprafața netedă a oțelului și prin participarea nulă a cărbunelui care lasă cenușă la ardere. În acest sens, ne ajută și la reducerea timpului pe care îl petrecem curățând grătarul, zona și accesoriile sau ustensilele care sunt folosite. Prin urmare, avem posibilitatea de a ne folosi mai bine timpul, petrecând momente minunate alături de cei dragi și de prieteni.

4. Fum minim

Grătarul cu cărbuni generează o cantitate mare de fum atunci când este în funcțiune, ceea ce poate tulbura spațiul și poate fi puțin deranjant dacă suferiți de probleme respiratorii sau dacă aveți un simț al mirosului foarte fin.

Astfel, poate părea că grătarul pe gaz nu emite fum în comparație cu cel pe cărbune, dar realitatea este că emisia de fum există, dar este minimă, ceea ce reprezintă o bună contribuție la îngrijirea planetei. Mai ales dacă ne gândim că fumul rezultat din arderea cărbunelui generează monoxid de carbon.

5. Gătit la o calitate superioară

Folosirea unui grătar pe gaz pentru gătitul alimentelor oferă un rezultat destul de curat și uniform, deoarece alimentele nu sunt murdărite cu reziduuri de cărbune și cenușă. În plus, controlul temperaturii și al flăcării care poate fi efectuat de pe panou ne permite să atingem punctul de gătire dorit pentru fiecare tip de friptură sau să distribuim alimentele pe grătar pentru a le găti perfect.

Vizualizări: 1,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: